Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Barcelona je v semifinále, s PSG hrála 1:1

Barcelona - Fotbalisté Barcelony jako první tým v historii postoupili pošesté za sebou do semifinále Ligy mistrů a doprovodí je tam i loňský finalista Bayern Mnichov po dvou výhrách 2:0 nad Juventusem. Barcelona sice ani jedno čtvrtfinálové utkání s Paris St. Germain nevyhrála, ale po remízách 2:2 a 1:1 postoupila díky většímu počtu vstřelených gólů na soupeřově hřišti.

Radost Barcelony z postupu do semifinále LM
zdroj: ČTK/AP

PSG vedl, ale Pedro vyrovnal a postaral se o to, že Barcelona prodloužila domácí neporazitelnost v Lize mistrů na 21 utkání. Už v úterý postoupily Real Madrid a Borussia Dortmund. Semifinálové dvojice se losují v pátek.

Pedro Rodríguez: "Soupeř hrál velmi dobře. Ale nakonec jsme to zvládli. Velkou roli sehrál příchod Messiho. On je pro nás hrozně důležitý hráč. Celý týden tvrdě pracoval na tom, aby mohl alespoň na chvíli nastoupit a pomoci nám. Tímto mu chceme poděkovat, že se tak obětoval. Jeho příchodem se vše změnilo, to on nás dotlačil k postupu."

Barcelona nastoupila bez své hvězdy a nejlepšího střelce Lionela Messiho, který si v prvním duelu přivodil lehčí zranění, a tak začal jen na lavičce. A na hře Katalánců to bylo znát. Pařížané s vědomím, že musejí na hřišti soupeře skórovat, se odvážně pouštěli do ofenzivy a vytvářeli si větší šance. Hodně aktivní byl zejména talentovaný Brazilec Lucas. Blízko ke gólu však měl v 25. minutě Ezequel Lavezzi, který se snažil obstřelit brankáře Victora Valdése, ale ten předvedl výborný zákrok.

Utkání Barcelona - PSG
zdroj: ČTK/AP

Krátce po změně stran se už ale PSG dočkal poté, co hráči pařížského celku potvrdili, že jsou nejlepším týmem v soutěži podle počtu branek z rychlých brejků. Javier Pastore se vyhnul ofsajdové pasti a po přihrávce Zlatana Ibrahimoviče postupoval sám na Valdése. Ten si sice na míč sáhl, ale tentokrát mu už v cestě do sítě nezabránil. Pro Ibrahimoviče to byla už sedmá gólová přihrávka v této sezoně Ligy mistrů, což je nejvíce ze všech hráčů.

Okamžitě se začal rozcvičovat Messi a záhy nato přišel podpořit své spoluhráče na hřiště. Hra Barcelony se okamžitě zvedla a byl to právě držitel čtyř Zlatých míčů v řadě, kdo stál na začátku akce, která přinesla vyrovnání. Messi našel ve vápně Davida Villu, který ještě vrátil míč na hranici pokutového území na volného Pedra a španělský reprezentant přesnou střelou poslal Barcelonu do semifinále. Znovu se tak potvrdilo, že když Messi přijde na hřiště jako střídající hráč, Barcelona v Lize mistrů neprohraje.

V dresu Barcelony nastoupil Xavi ke 113. utkání v LM, čímž se zařadil na čtvrté místo historického pořadí. Více zápasů odehráli jen Raúl, Iker Casillas a Roberto Carlos.

FC Barcelona - Paris St. Germain 1:1 (0:0)

Branky: 71. Pedro - 50. Pastore. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Adriano - Lavezzi, Thiago Silva, Beckham. Diváci: 80 000. První zápas 2:2, postoupila Barcelona.

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Adriano (62. Bartra), Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fábregas (62. Messi), Villa (83. Song). Trenér: Vilanova.

PSG: Sirigu - Jallet (88. Van der Wiel), Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Motta, Verratti (83. Beckham), Pastore - Ibrahimovic, Lavezzi (81. Gameiro). Trenér: Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články