Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liga mistrů je zpátky, Real na úvod přivítá Manchester City

Praha – Po čtyřměsíční odmlce se na scénu vrací nejprestižnější fotbalová soutěž Evropy a hned na svém startu přináší utkání dvou gigantů. Real Madrid hostí posledního anglického mistra Manchester City a poprvé v historii na sebe již v základní skupině narazí španělský a anglický šampion. Česko tentokrát svého zástupce v hlavní soutěži Ligy mistrů postrádá, na trávnících se ale představí hned devítka českých krajánků.

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: ISIFA

Pozornost fotbalové Evropy se dnes večer upře směrem k madridskému stánku Santiago Bernabéu. Na jedné straně bude stát domácí Real, nejúspěšnější tým soutěže, který chce pod vedením Josého Mourinha získat desáté vítězství. Na straně druhé nejbohatší klub světa Manchester City, který po loňské nepovedené premiéře v Lize mistrů tentokrát pomýšlí daleko výš.

Real chce zapomenout na špatný start do sezony

Real ale letos zaznamenal jeden z nejhorších startů do španělské ligy v historii. Madridský velkoklub ztrácí po čtyřech kolech na vedoucí Barcelonu už osm bodů a Mourinho po sobotní prohře 0:1 v Seville své hráče ostře zkritizoval.

Program úterních zápasů 1. kola Ligy mistrů (začátky 20:45):

Skupina A: Dinamo Záhřeb - FC Porto, Paris St. Germain - Dynamo Kyjev
Skupina B: Olympiakos Pireus - Schalke 04, Montpellier - Arsenal   
Skupina C: AC Milán - Anderlecht Brusel, Málaga - Zenit Petrohrad
Skupina D: Real Madrid - Manchester City, Dortmund - Ajax Amsterodam. 

Všichni v Realu věří, že tým v naváže na skvělou domácí bilanci z minulé sezony Ligy mistrů. Na San Bernabeu vyhrál posledních šest utkání v soutěži a nastřílel při nich 24 gólů. Pokud v úterý získá tři body, jako první klub v historii dosáhne na 100. vítězství v Lize mistrů. "Máme špatnou sérii, ale musíme o úterním zápase přemýšlet jako o šanci psychicky se zvednout," prohlásil obránce Marcelo.

Real s Manchesterem doplňují ve "skupině mistrů" Ajax Amsterodam a Borussia Dortmund. Německý šampion z posledních dvou let chce konečně přenést svou formu z Bundesligy i do evropských pohárů, loni v Lize mistrů se čtyřmi prohrami ze šesti zápasů skončil poslední a prožil hořké zklamání. "Liga mistrů je naprosto jiná než Bundesliga. Musíme se prostě naučit předvádět náš typický fotbal každé tři dny," uvedl kouč Jürgen Klopp.

Poprvé pro dva týmy

Úterní program přinese také dvě velké premiéry. Debut v základní skupině si v domácím souboji s posíleným Petrohradem odbude Málaga a stane se celkově třináctým španělským týmem, který se objeví v soutěži. Těžkou premiéru vyhlíží francouzský mistr Montpellier. Svěřenci Reného Girarda přivítají londýnský Arsenal, nabuzený víkendovou výhrou v Premier League 6:1 nad Southamptonem. Chybět bude londýnskému týmu český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, kterého vyřadilo z úvodu sezony zranění.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články