Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Selhali jsme, přiznal po kolapsu v Trinidadu trenér USA Arena

K postupu na mistrovství světa, které v příštím roce uspořádá Rusko, stačilo americkým fotbalistům neprohrát závěrečný duel kvalifikace zóny CONCACAF na půdě posledního Trinidadu a Tobaga. To se ovšem nestalo. Favorizovaný tým padl 1:2 a poprvé od roku 1996 se šampionátu nezúčastní. Hlavní kouč Bruce Arena přijal za nečekané vyřazení maximální díl odpovědnosti.  

Bruce Arena (uprostřed) po porážce v Trinidadu
zdroj: AP autor: Rebecca Blackwell

Fotbalisté USA se v tabulce propadli až na páté místo za Mexiko, Kostariku, Panamu a Honduras. "Žádné výmluvy, selhali jsme. Byli jsme v dobré pozici a měli jsme v tom utkání uhrát minimálně bod, ale nezvládli jsme to," řekl a dodal. "Mým úkolem bylo postoupit na mistrovství světa, kde jsme neměli chybět. Za to beru odpovědnost."

Američané propadli hlavně v úvodním poločase, kdy si Omar Gonzalez vstřelil vlastní gól a Alvin Jones dalekonosnou ranou překvapil zkušeného brankáře Tima Howarda. Po změně stran stačil talentovaný Christian Pulisic pouze snížit.

"První poločas byl z naší strany hodně, hodně špatný. Dostali jsme smolný první gól a úžasný druhý gól. Naši stopeři si nevěřili na míči, útočníci ho zase neudrželi. Hráli jsme opravdu strašně," pokračoval šestašedesátiletý stratég.

Chválou naopak nešetřil domácího outsidera. "Druhou půli jsme začali dobře, ale pak měla přijít branka na 2:2. Nemůžeme se na nic vymlouvat. Soupeř hrál dobře, vyhrával individuální souboje a vítězství si naprosto zasloužil," konstatoval reprezentační trenér.

Obránce Gonzalez byl zdrcený, že jeho nepovedený odkop v 17. minutě skončil v brance USA. "Byl to jeden z nejsmolnějších gólů vůbec. Myslím, že mě bude pronásledovat napořád. Těžko se mi popisuje, jak se teď cítím," uvedl hráč mexického klubu Pachuca. 

"Chci se omluvit všem americkým fanouškům, kteří nás podporovali, věřili nám a chtěli jet do Ruska. Zklamali jsme celý národ," zakončil Gonzalez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články