Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Španělé přejeli Italy 3:0, Islanďané nečekaně narazili ve Finsku

Praha - Španělé si s přehledem poradili s reprezentanty Itálie, které přehráli 3:0. Už v prvním poločase se dvakrát prosadil Isco a skóre uzavřel v 77. minutě Morata. "La Roja" se tak dostala do čela skupiny G o tři body před soupeře z Apeninského poloostrova. Nečekaná porážka zkomplikovala Islandu situaci ve skupině I po prohře 0:1 na hřišti Finska. O výsledku rozhodl záložník Alexander Ring a hlavní měrou se zasloužil o první soutěžní vítězství Finů od září 2015.

Španělé se radují z branky v síti Itálie
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Španělé v Madridu prodloužili sérii neporazitelnosti v kvalifikacích mistrovství světa na 60 zápasů. Itálie naopak prohrála po sérii 56 utkání bez porážky, i přesto drží na druhé pozici, která může znamenat místo v baráži, náskok čtyř bodů před Albánií.

Ring dal jedinou branku zápasu už v osmé minutě, kdy se z přímého kopu zhruba z 20 metrů trefil přesně do pravého horního rohu. Island se na odpověď nezmohl a v 76. minutě mu naděje na obrat značně snížil Rúrik Gíslason, který během jediné minuty dostal od českého rozhodčího Pavla Královce dvě žluté karty a byl vyloučen.

Zatímco Finsko ukončilo osmizápasové čekání na výhru, Island utrpěl citelnou ztrátu v boji o první místo, které jako jediné zaručuje přímý postup na šampionát v Rusku. Do čela se díky výhře 2:0 nad Tureckem dostala Ukrajina, na niž Island ztrácí jeden bod stejně jako Chorvatsko.

Balkánský celek má však k dobru duel s Kosovem, který byl kvůli silnému dešti a podmáčenému trávníku v Záhřebu po 27 minutách za bezbrankového stavu odložen. O náhradním termínu FIFA teprve rozhodne.

Ve skupině D se po vítězství 3:0 nad Moldavskem osamostatnilo Srbsko a před druhým Irskem, které jen remizovalo 1:1 v Gruzii, má náskok dvou bodů. Ve hře o postup je i Wales, protože vítězstvím 1:0 nad Rakouskem ukončil sérii pěti nerozhodných utkání za sebou. Za Srbskem zaostává o čtyři body a za Irskem o dva.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale:

Skupina D:

Gruzie - Irsko 1:1 (1:1) Branky: 34. Kazaišvili - 4. Duffy. Rozhodčí: Kružliak (SR).

Srbsko - Moldavsko 3:0 (2:0) Branky: 20. Gačinovič, 30. Kolarov, 81. Mitrovič. Rozhodčí: Bognar (Maď.).

Wales - Rakousko 1:0 (0:0) Branka: 74. Woodburn. Rozhodčí: Hategan (Rum.).

Skupina G:

Albánie - Lichtenštejnsko 2:0 (0:0) Branky: 54. Roshi, 78. Agolli. Rozhodčí: Lapočkin (Rus.).

Španělsko - Itálie 3:0 (2:0) Branky: 14. a 40. Isco, 77. Morata. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Haifa: Izrael - Makedonie 0:1 (0:0) Branka: 73. Panděv. Rozhodčí: Jeskov (Rus.).

Skupina I:

Finsko - Island 1:0 (1:0) Branka: 8. Ring. Rozhodčí: Královec (ČR). ČK: 76. Gíslason (Isl.).

Chorvatsko - Kosovo odloženo kvůli podmáčenému trávníku Rozhodčí: Johannesson (Švéd.)

Ukrajina - Turecko 2:0 (2:0) Branky: 18. a 42. Jarmolenko. Rozhodčí: Fernández (Šp.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy