Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň prověří Liberec, Šilhavý chce mistra překvapit

Praha - Zápas mezi fotbalisty Plzně a Liberce může výrazně promluvit do situace v čele prvoligové tabulky. Pokud obhájci titulu v duelu 22. kola zvítězí, sníží na druhém místě ztrátu na vedoucí Spartu minimálně do neděle na pět bodů. Uspějí-li naopak Severočeši, posunou se na třetí příčku. Utkání sledujte na ČT sport a našem webu i s předzápasovým studiem od 19:45.

Fotbalisté Plzně a Liberce
zdroj: ČT24 / ČTK

Plzeň - Liberec 19:45 PP ČT sport

"Musíme hrát každý zápas na sto procent. Bude to prestižní utkání, Liberec je kvalitní soupeř, který dlouhodobě figuruje také na evropské scéně. Uděláme všechno pro to, abychom zvítězili," řekl trenér Plzně Dušan Uhrin mladší.

Výhra jeho týmu by zvýšila tlak na Spartu, která prožívá výsledkový útlum. Minulý víkend jen remizovala v Ostravě a ve středu v úvodním pohárovém čtvrtfinále nestačila na Duklu. Letenští tak prohráli první soutěžní zápas od loňského července.

Liberec je posledním celkem, který dokázal na hřišti Plzně zvítězit. Kdyby navázal na zápas z loňského května, poskočil by na třetí místo o bod před Mladou Boleslav, kterou však v pondělí čeká dohrávka se Slavií.

Významný zápas pro Šilhavého

"Tehdy veřejnost čekala, že Plzeň bude po zápase s námi slavit titul, a my jsme tam zvítězili. Věřím, že když budeme hrát odvážně, můžeme se i nyní postarat o překvapení," řekl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý, pro kterého bude mít utkání zvláštní náboj.

"Krátce jsem v Plzni trénoval, ale především jsem tam začínal s ligovým fotbalem. Vyrostl jsem 17 kilometrů od Plzně, mám k ní určitý vztah. Na fotbal přijde rodina i spousta známých, kteří asi budou na straně Viktorky," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně chtějí prolomit domácí prokletí proti Liberci

Sparta - Znojmo 30. 4. 19:00

"Nemyslím, že bychom kvůli prohře s Duklou nějak strádali a nevěřili si. Ale když se vyhrává, tak si líp odpočinete a zregenerujete," řekl před nedělním duelem s nováčkem ze Znojma sparťanský záložník Lukáš Vácha. "Chceme hrát trochu líp než v posledních zápasech a získat tři body," dodal.

"Znojmo ze začátku sezony nemělo výsledky, ale pak se to zlomilo a začalo hrát to, co ho zdobilo ve druhé lize - poctivý fotbal s kombinací a efektivitou. A jak jsme si soupeře na jaře mapovali, tak třeba jejich zápas s Jabloncem je pro nás varováním," připomněl letenský trenér Vítězslav Lavička nedávné utkání, v němž Znojmo vyhrálo 4:0.

Ve hře o třetí místo jsou i Teplice a v neděli v Jablonci proto potřebují po dvou nepovedených zápasech nutně zvítězit. "Jablonec jsem viděl několikrát a hraje dobře, i když třeba venku neměl výsledky, ale v Liberci prohrál navzdory výbornému výkonu. Ve čtvrtek zvládl i pohárový zápas s Mladou Boleslaví, takže jsem zvědavý, jestli se to projeví na sestavě, protože už příští týden čeká Jablonec odveta," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

V dalších zápasech 22. kola se v sobotu utká Příbram se Slováckem a Brno v neděli přivítá Duklu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články