Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň nedokázala porazit Slovácko, zápas plný šancí dopadl bez branek

Plzeň - Viktoria Plzeň si v utkání proti Slovácku chtěla spravit chuť po porážkách se Spartou a Lyonem. Unavení Západočeši však hned v úvodu neproměnili penaltu a poté se dostali do útlumu. Slovácko mělo několik vynikajících příležitostí ke skórování, se všemi střelami si však poradil výborný Bolek, na druhé straně hasil stoprocentní šance Plzně Heča. Plzeň tak ztrácí na Letenské již 10 bodů.

Utkání Plzeň - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeňský trenér Dušan Uhrin udělal oproti duelu v Lyonu pouze tři změny. Jedna byla vynucená, potrestaného Hořavu v záloze zastoupil obvyklý stoper Procházka. Na jeho místě ve středu obrany hrál Hejda a v základní jedenáctce se pak poprvé od návratu do Plzně představil Rezek.

A právě bývalý reprezentant mohl hned v úvodní minutě otevřít skóre, Heču ale z voleje nepřehodil. Vzápětí Teclovi pokazil radost z gólu praporek pomezního signalizující ofsajd. O dvě minuty později měla Viktoria ještě větší šanci na vedoucí gól. Po ruce explzeňského Rady zahrával Horváth pokutový kop, ale trefil jen vnější stranu tyče a dal vzpomenout na zahozenou penaltu z 11. kola proti Slavii.

Slovácko se rychle osmělilo a nově složené stoperské dvojici Viktorie dělalo obrovské problémy. Dvakrát se řítil na Bolka Diviš, poprvé stačil skluzem zasáhnout Limberský, podruhé domácí gólman. Tým z Uherského Hradiště se nečekaně dostával do gólových šancí, v 18. minutě Bolek vychytal kanonýra Doška, usilujícího o 100. trefu v české lize, pak dokonce Západočechům po ráně explzeňského Rady pomohlo břevno.

Ve Štruncových sadech se hrálo bez obran, vzápětí měl na opačné straně gól na noze Tecl, ale do odkryté branky míč nedopravil. Plzeň po dvou soutěžních porážkách za sebou nebyla ve své kůži. Agilní Diviš si za dvě minuty znovu nepřišel na Bolka a z hlediště se nezvykle ozval pískot. Rozradostnit diváky nedokázal ani Tecl. Ve 34. minutě trefil jen gólmana a když už ve 41. minutě doslova dotlačil balon do sítě, jeho trefu podruhé v zápase zhatil ofsajd.

Po pauze Uhrin vystřídal Čišovského, do obrany se zatáhl Procházka a do středu pole přišel čerstvý Hrošovský. Plzeň získala větší kontrolu nad hrou, do opravdu gólových šancí se ale dostávala ztěžka. Naopak Limberský podruhé na poslední chvíli zastavil hostující brejk. Uhrin pak střídal i druhého stopera Hejdu a o dvě minuty později domácí opět děkovali Bolkovi, na něhož si poněkolikáté nepřišel Diviš. Oproti první půli ubylo šancí a do hry domácích se postupně vkradla křeč. Bezgólový stav nezměnil střídající Wágner a v nastavení ani Řezník.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Vlasjuk. ŽK: Kolář, Limberský - Rada, Došek, Šimko. Diváci: 8 525.

Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský (46. Hrošovský), Hejda (61. Hubník), Limberský - Horváth, Procházka - Petržela, Kolář, Rezek - Tecl (74. Wágner). Trenér: Uhrin.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (90. Ondřejka), Valenta (88. Mezlík), Petr (84. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Dušan Uhrin (Plzeň): "Měli jsme velmi dobrý začátek, mohli jsme dát tři góly. To se nestalo, byl odmávaný ofsajd, pak jsme bohužel nedali penaltu. Potom jsme zbytečně otevřeli hru, Čišovský začal být nesvůj. Měl nějaký problém, řešil to tím, že měl utišující léky. Šel do utkání, ale asi to nebylo ono. Musím pochválit mužstvo za druhou půlku, hráči dřeli do poslední vteřiny. Bylo znát, že chceme vyhrát, škoda, že jsme neměli klidnější koncovku. Šancí jsme měli hodně, Slovácko si taky vytvořilo šance. Kdybychom to sečetli, bylo by to dejme tomu 10:3. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Už se opakuji, máme náročný program. Hráli jsme po třech dnech. Máme po utkání regenerační trénink, pak hned zápasový. Jestli na něm máme 15 minut na něco čas, je to hodně. Nechci se vymlouvat, ale je to náročné, ta utkání jdou hned za sebou. Víc práce mají doktoři, maséři a fyzioterapeuti než já. Budeme se snažit, abychom nebyli v útlumu."

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Jsme spokojení s tím, že jsme tady bodovali. To byl náš cíl, šli jsme za tím. Vzhledem k příležitostem, které jsme měli, to klidně mohlo skončit 5:5. Měli jsme štěstí, že Pavel Horváth na začátku neproměnil penaltu. Chtěli jsme z bloku vystřelovat do protiútoků, což se dařilo. Diviš mohl dát minimálně tři branky, což se bohužel nestalo. Mohli jsme domácím způsobit ještě většího červa, větší nervozitu. Hodnotím ten zápas velmi pozitivně, stál nás hodně sil. Zasloužili jsme si za to minimálně ten bod, odjíždíme spokojeni. Do tolika šancí jsme se opravdu dlouho nedostali, v tomhle ročníku asi s nikým. Tím, že Plzeň chce hrát a hraje někdy i vabank, se to prostě stává."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články