Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta trénuje v Třeboni, za Pauscheka má vyhlédnutou náhradu

Třeboň - Bez záložníka Bořka Dočkala se dnes museli obejít fotbalisté Sparty na kondičním soustředění v Třeboni. Pětadvacetiletému reprezentantovi se v sobotu narodil syn, takže dostal volno. Dočkalova absence je pro letenského trenéra jedinou komplikací probíhající přípravy. "Pouze včera měl menší problémy Roman Bednář, ale dnes už trénoval v plné zátěži, byť měl lehce přizpůsobený program," uvedl Vítězslav Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se na jaro připravuje v Třeboni

Podle hráčů se program v Třeboni neliší od předchozích zimních příprav. "Dopoledne je jedna skupina v posilovně a druhá v tělocvičně. Pak se spojíme a jdeme na umělku. Po obědě je další fáze, která ale zatím byla vždy na hřišti s míčem. V terénu jsme běhali jen jednou," řekl obránce Pavel Kadeřábek.

"Je příjemné, že jsme hodně s balonem. Tvrdá práce s míčem lépe utíká a zátěž se lépe tráví," přidal brankář Tomáš Vaclík. Podle něj týmu vůbec nevadí, že se Sparta rozhodla nabírat kondici v Česku, zatímco jiné prvoligové kluby zamířily do zahraničí.

Sport
zdroj: ČT4

"Musíme to někde odběhat a je jedno kde. Navíc přírodní trávy si užijeme až až za dva týdny ve Španělsku," prohlásil. "Já jsem rád, že jsme doma. Alespoň můžu sledovat české televizní stanice," přidal Kadeřábek. "Dokonce si myslím, že vzhledem k počasí jsme mohli být i v Praze, ale nikdo nemohl dopředu vědět, jak bude," dodal.

Sparťanský trenér nevyloučil, že by ještě během jihočeského soustředění mohlo dojít ke změnám v kádru. V posledních dnech se v médiích psalo, že Lukáše Pauscheka, který odešel na hostování do Bohemians Praha 1905, by mohl nahradit Marek Krátký z Teplic. "Máme vytipované jedno jméno, které proběhlo v médiích. Nechci být konkrétní, ale jednání probíhají a uvidíme v příštích dnech," řekl Lavička.

Jeho tým se s Třeboní rozloučí v sobotu, poté ligového lídra čeká na Strahově trojice dvojzápasů s Trenčínem, Ružomberkem a Banskou Bystricí. Na konci ledna letenský celek odjede na jedenáctidenní herní soustředění ve Španělsku, po kterém bude v polovině února následovat generálka před začátkem jarní části nejvyšší soutěže s Jabloncem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články