Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ostrava chystá velké změny v kádru, klokani řeší nedostatek peněz

Praha - Sparta do přípravy na jarní sezonu nastupuje ve stejném složení jako na podzim a nehodlá nikoho kupovat, ani pouštět. Zato Ostravu čekají masivní změny, na testy by měla dorazit početná skupina hráčů. Znojmo zahájilo přípravu bez tří hráčů základního kádru Tomáše Oklešťka, Patrika Hrošovského a Radima Nepožitka. Bohemians 1905 rovněž vyrazilo do přípravy v zúženém kádru oproti podzimu. Vedle navrátilců z hostování a zraněných Jiřího Havránka a Radka Šírla chyběl také Jan Růžička, který měl problém s odletem z dovolené v zámoří. Od soboty se však k týmu připojí nová posila Ivan Lietava. Dukla testuje Bosňana Dediče.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta poté, co podepsala novou smlouvu s bývalým kapitánem Markem Matějovským, neplánuje žádné změny. "Nechceme zasahovat do týmu, který má správnou rovnováhu, a oslabovat ho" uvedl Otava. "Proto také i prostřednictvím agentů vysíláme ke všem zájemcům signály, že hráče prodávat nechceme. Ledaže by přišla vyloženě neodmítnutelná nabídka. A když nikdo neodejde, tak ani není důvod někoho kupovat," dodal.

Na podzim se psalo o zájmu zahraničních klubů o střelce devíti branek Josefa Hušbauera, podle Otavy však Spartu nikdo neoslovil. "Žádná jednání nebyla, nicméně okolo některých našich hráčů krouží zájemci neustále," prohlásil. Do zimní přípravy se ve Spartě zapojí celkem 33 hráčů, z toho devět nováčků. Simon Deli a Milan Jurdík se vracejí z hostování v Českých Budějovicích, respektive ze Sokolova, sedm hráčů přišlo z mládežnických týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Matějovský prodloužil smlouvu ve Spartě

V Boleslavi končí Štípek či Ševinský, Ostravu čeká průvan v kádru

Mladoboleslavští fotbalisté na startu přípravy s novým trenérem žádné změny v kádru nehlásí. Nový kouč Karel Jarolím se chce nejprve se všemi hráči seznámit, přesto se již do prvoligového kádru nedostali Jiří Jeslínek, František Ševinský, Jan Štoček, Roman Sloboda, David Brunclík a David Štípek, který by se měl vrátit z hostování do Plzně.

Vedení klubu v minulých dnech prodloužilo smlouvy s obráncem Janem Kyselou a defenzivním univerzálem Ondřejem Kúdelou do 30. června 2016, ještě o rok delší kontrakt má nově obránce Tomáš Fabián.

Naopak kádr fotbalistů Ostravy čekají v průběhu zimní přípravy pravděpodobně masivní změny. Nový kouč František Komňacký dnes sice zahájil tréninkový cyklus jen s jedinou staronovou tváří Jánem Gregušem, ale už v příštích dnech by na testy měla na Bazaly dorazit početná skupina hráčů včetně Brazilce a tří fotbalistů z Pobaltí.

Zájem o mnohé vytypované hráče naráží na limitované finanční možnosti Baníku. Nabídku z ekonomických důvodů odmítl vysoký hrotový útočník Ondřej Smetana, který chce dát přednost nižší zahraniční soutěži, angažmá v cizině preferuje i olomoucký útočník Jan Schulmeister.

Komňacký už nepočítá se stoperem Benjaminem Vomáčkou, který má namířeno do druholigového Třince. Individuálně trénují Petr Mach a Nenad Dedič, s nimiž se klub snaží dohodnout na předčasném ukončení smluv. Už dříve Ostravu opustili Antonín Fantiš (Jablonec), Jakub Rolinc (Olomouc) a Vojtěch Engelmann (Dukla).


Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím bude trénovat Mladou Boleslav

Znojmo přivítalo několik nových hráčů

Do přípravy desátého týmu tabulky Znojma se na zkoušku zapojilo několik nových hráčů. "Nejde o žádná výrazná jména. Nabízejí nám je na testy manažeři, se kterými spolupracujeme. Nejbližší dva týdny napoví více o jejich případném angažmá," řekl sportovní manažer klubu Michal Sobota. Všichni tři chybějící hráči na podzim ve Znojmě hostovali.

Okleštěk i Hrošovský byli s čtyřmi brankami v první polovině soutěže nejlepšími střelci Znojma. Okleštěk byl hráčem Zbrojovky Brno a v prosinci zamířil na přestup do Jablonce. Hrošovský začal přípravu v Plzni a Nepožitek v Olomouci. O jejich dalším působení bude vedení znojemského klubu jednat.

Trenér Leoš Kalvoda s asistentem Tiborem Dudou museli vzhledem k mrazivému ránu na jižní Moravě první trénink přeložit na umělý trávník do Jevišovic. Fotbalisté Znojma, jimž hrozí, že ani do jarní části fotbalové ligy nevstoupí na svém stadionu (více čtěte zde), se budou na ligové jaro čtyři týdny chystat v domácím prostředí, 28. ledna odletí k herní přípravě do Turecka.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Znojma zahájili přípravu na jarní část sezony

Bohemians 1905 řeší nedostatek peněz

Z hostování v týmu z Ďolíčku se do Jablonce vrátil stoper Jakub Štochl, do Příbrami jeho bratr Matěj a do Liberce senegalský útočník Mustapha Ndiaye. Bohemians tak momentálně mají na ligové soupisce jediného klasického útočníka Adama Klavíka. Právě sehnání posily do útoku je hlavním cílem posledního týmu tabulky.

Vedení klubu se povedlo na situaci zareagovat a domluvilo se s Olomoucí na přestupu slovenského útočníka Lietavy. Ten v minulosti už v Praze úspěšně působil v dresu Dukly. Ve Vršovicích podepsal smlouvu na rok a půl s opcí a dres s číslem devět by měl obléknout poprvé na sobotním tréninku.

"Jak jsme již avizovali, hledali jsme koncového hráče a věříme, že Ivan tyto předpoklady splňuje," řekl trenér Jozef Weber. "Naším cílem je přivést produktivní hráče, kteří by zhodnotili úsilí celého týmu. Věříme, že Ivan pro nás takovým hráčem bude," dodal sportovní ředitel Tomáš Požár. V to věří i sám Lietava. "Není to vždy jenom o jednom hráči, ale já udělám vše pro to, abych ty góly dával. Věřím, že Bohemka v první lize zůstane," řekl třicetiletý kanonýr.

Dá se předpokládat, že další případné posily dorazí až v druhé části přípravy, jelikož vedení Bohemians musí kvůli nedostatku peněz čekat hlavně na to, které hráče uvolní ostatní týmy na hostování. Po několika letech se Bohemians vydají v zimě na zahraniční soustředění. Do Turecka odcestují 1. února společným charterovým letem se Slavií, Mladou Boleslaví a Příbramí.

Dukla se na jaro chystá bez Hanouska a Pázlera

Fotbalisté Dukly dnes na Julisce zahájili přípravu na jarní část první ligy i s Bosňanem Anelem Dedičem. Záložník NK Vitez je v pražském celku na testech. Dvaadvacetiletý Dedič v podzimní části bosenské ligy odehrál za Vitez 16 utkání a vstřelil tři branky. "Jde o ofenzivního středopolaře z Bosny a je možné, že vedle něj na testy ještě nějací hráči přibudou," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Po podzimu čtvrtý tým ligy opustili záložníci Marek Hanousek s Janem Pázlerem, kteří se z hostování vrátili do Plzně, respektive do Jablonce. Tam Dukla zapůjčila i obránce Ondřeje Vrzala. Na Julisku se naopak vrátil útočník Vojtěch Engelmann, jenž během povedeného podzimního hostování v Ostravě nastoupil do 14 ligových zápasů a s čtyřmi góly byl nejlepším střelcem Baníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články