Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava uhrála s Bohemians 1905 první venkovní bod

Praha - Fotbalisté Jihlavy remizovali 0:0 s Bohemians 1905 a na šestý pokus získali první venkovní bod v sezoně. Pražský nováček měl sice v Ďolíčku převahu, ale trápil se s výborným brankářem Jaromírem Blažkem i vlastní koncovkou. Vysočina prodloužila sérii bez ligové výhry na čtyři duely, "Klokani" nezvítězili potřetí za sebou.

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber (vlevo) a trenér Jihlavy František Komňacký
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Už v úvodních třech minutách si oba týmy v premiérovém prvoligovém střetnutí vypracovaly slušné šance. Hlavičku domácího Moravce ale zneškodnil gólman Blažek, jihlavský Masopust zase po kličce Jindřiškovi vypálil nad branku.

Bohemians zahrozili znovu v 17. minutě. Moravcův tečovaný centr vytěsnil konečky prstů Blažek, který pak pohotově zlikvidoval i dorážku Bartka.

Někdejší brankář "Klokanů" podržel Jihlavu i po půl hodině hry, když zblízka vychytal Matěje Štochla. Další velkou šanci domácích nevyužil čtyři minuty před pauzou Hora a po přihrávce Jindřiška z voleje přestřelil. "V první půli jsme jakž takž byli na míči, ale skoro vůbec jsme nebyli nebezpeční pro soupeřovu bránu, kromě jedné nebo dvou situací," uvedl trenér Jihlavy František Komňacký.

Pražané byli aktivnější i v úvodu druhého poločasu. V 57. minutě opět Hora postupoval z úhlu na Blažka a čtyřicetiletý veterán musel jeho střelu vykopnout nohou. "Šanci v prvním poločase si vyčítám více, kdybych to řešil hlavou, tak to stačilo jen líznout. Brankář Blažek by asi neměl co dělat, protože to bylo blízko. Při té druhé jsem chtěl míč cpát na zadní tyč, on si trochu počkal. Nedá se nic dělat," litoval Jakub Hora.

Bohemians stupňovali tlak, ale dál se trápili v koncovce. Po Neradově centru selhal Bartek, když z malého vápna překopnul odkrytou branku. Z podobné pozice pak deset minut před koncem netrefil prostor tří tyčí Nerad, ani o chvíli později hlavou střídající Ndiaye.

Kouč Jihlavy František Komňacký po utkání:

Jihlava přes získaný bod prokázala, že se jí venku nedaří a v 17. ligovém utkání po sobě nezvítězila na hřišti soupeře. Vysočina tak nenavázala na říjnovou výhru 4:0 z Olomouce v úvodním osmifinále Poháru České pošty.

"Nejsme v situaci, kdybychom mohli ohrnovat nos nad bodem z ligového utkání. Jsem s výkonem spokojený, určitě jsme měli blíž k vítězství, ale bod také bereme," řekl kouč Bohemians Jozef Weber.

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Franěk - Blažej, Mokrusch. ŽK: Kalina - Krejčí, Jungr, Masopust. Diváci: 4 024.

Bohemians: Berkovec - Kalina, Šmíd, J. Štochl, Kolář - Moravec, Nerad, Jindřišek, Bartek (83. Ndiaye) - Hora - M. Štochl (77. Budínský). Trenér: Weber.

Jihlava: Blažek - Mikula (83. Tlustý), Krejčí, Šourek, Vaculík (46. Koloušek) - Marek, Jánoš (74. Karlík) - Masopust, Jungr, Kosak - Harba. Trenér: Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články