Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pamič míří do Chieva, Hubáčka čekají ve Zlíně

Praha – Levý obránce Manuel Pamič je na odchodu ze Sparty. O chorvatského zadáka se podle všeho zajímá prvoligový italský klub Chievo Verona, ze kterého se naopak na Letnou vrací Kamil Vacek. S dlouhodobou oporou zadních řad se rozloučí i druhé z pražských "S". Slavii opouští po osmi letech David Hubáček, z rodinných důvodů neprodloužil smlouvu a vrací se do Zlína.

"O Pamičovi s Chievem skutečně jednáme," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. Pamič byl na Letné pro trenéry dlouho první volbou na post levého obránce, jenže v jarní části sezony začal od Vítězslava Lavičky dostávat přednost dvacetiletý Matěj Hybš. Pamičovu odchodu ze Sparty tak zřejmě nic nebrání.

Sparta už má dokonce za Pamiče vyhlédnutou náhradu - zimbabwského reprezentanta Costu Nhamoinesua z polského celku Zaglebie Lubin. Za Nhamoinesua by Sparta ani nemusela platit žádné odstupné. Afričanovi totiž po sezoně skončila smlouva v Lubinu, který vede český kouč Pavel Hapal, a nyní tak je volným hráčem.

První letní posilou by ale měl být Vacek, který se nejspíš do klubu vrátí po dvou letech strávených v Chievu. Vacek se do tréninku se staronovými spoluhráči zřejmě zapojí už na začátku příštího týdne. Vedení letenského klubu v současnosti vede také intenzivní jednání o příchodu pravého beka Lukáše Pauscheka ze Slovanu Bratislava, zájem má rovněž o středního záložníka Samuela Štefánika z Trenčína.

Letenští projevili zájem i o olomouckého ofenzivního tahouna Jana Navrátila, o jeho uvolnění ale Sigma nechce ani slyšet. "Sparta nám představila svůj požadavek na Honzu Navrátila. My Honzu pouštět nechceme, je to náš klíčový hráč. Budeme dělat všechno pro to, abychom ho udrželi," uvedl generální manažer hanáckého klubu Zdeněk Psotka. 

Hubáček se vrací domů

Po osmi letech strávených ve slávistickém dresu se rozhodl Eden opustit David Hubáček. Šestatřicetiletý hráč neprodloužil smlouvu a rozhodl se vrátit do Zlína, kde začínal s kariérou. "Davidovi končila smlouva a moc jsme si přáli, aby ještě další rok pokračoval ve Slavii. Měl do dneška na rozmyšlenou, ale rozhodl se z rodinných důvodů vrátit do Zlína, protože jeho syn jde letos do školy," řekla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Hubáček byl ve Slavii nejstarším hráčem. Do Edenu přišel z momentálně druholigového Zlína v roce 2005 a zažil oba mistrovské tituly i postup do Ligy mistrů. V uplynulé sezoně nastoupil do 23 ligových zápasů, celkem má na kontě v nejvyšší soutěži 279 utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia zahájila přípravu, Hubáček míří do Zlína

Před Pražany po Hubáčkově odchodu vyvstal problém ve středu obrany. Další stoper Dobrotka totiž léčí zlomeninu zánártní kůstky a minimálně měsíc bude mimo hru. "Čekali jsme do poslední chvíle, jak se David rozhodne. Je to pro nás v téhle situaci ztráta. Musíme hledat stopera, to je priorita číslo jedna," uvedl kouč Michal Petrouš.

Michal Petrouš, trenér Slavie: "Chtěl bych věřit tomu, že bychom z hlediska hráčského kádru měli mít na ta místa, kde se bude pohybovat Liberec, Jablonec, Olomouc. Myslím, že ta čtyři kola nebyla náhoda, v těch klukách to je. Neříkám úplná špička, ale prvních pět míst bychom mohli atakovat."

Věří, že náhrady by se mohl dočkat během soustředění v Rakousku, kam Slavia odjede v neděli. "Tři čtyři jména v hlavě mám, bohužel to asi nebude realizovatelné. Zkoušíme jiné varianty. Jedná se převážně o hráče z Čech. Věříme, že se to podaří dotáhnout," dodal.

Další posily v nejbližších dnech pravděpodobně Slavia nebude shánět. "Nejdřív chceme dát šanci všem, abychom věděli, co mužstvo vlastně potřebuje. Nechceme se ukvapit v řešení nějakých změn. S žádným klubem momentálně nejednáme o nějakém konkrétním hráči," uvedl nový generální ředitel Jaromír Šeterle.

Vedle Hubáčka ve Slavii skončili také Rudolf Skácel a Jan Vošahlík, který se vrátil do Jablonce. "Vošahlíka nahradíme, máme dost kvalitních krajních hráčů. To nebude taková ztráta," uvedl Petrouš. "Ruda Skácel ukázal na tréninku, že už to prostě asi má za sebou. Ta tréninková píle už nebyla taková, mladší kluci jsou dravější," řekl Petrouš.  

Na prvním společném tréninku v rámci letní přípravy měl 24 hráčů včetně dvou brankářů. Po odchodu Martina Berkovce možná ještě Slavia zkusí ke Kamilu Čontofalskému získat jednoho gólmana, neboť Slovák Matej Rakovan ještě nemá zkušenosti. "Zatím se pořád učí. Chceme hrát o ty nejvyšší příčky a gólman je prostě základ úspěchu," uvedl Petrouš. Z juniorky si do přípravy vytáhl Viktora Šimečka, Marka Čepeláka, Petra Kolaříka, Josefa Bazala, Roberta Hrubého a Jiřího Vondráčka. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články