Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rozladěný Stramaccioni: První gól? Sparťané vypadali, že snad spí

Bělehrad - Trenér Andrea Stramaccioni neskrýval po prohře Sparty na Czrvene Zvezde Bělehrad 0:2 velkou rozladěnost. Italský kouč nebyl s výkonem hráčů Sparty vůbec spokojený, dva až tři podle něj hráli pod své možnosti. Zápas podle něj rozhodl první gól ze 13. minuty, o nějž se postaral hbitý útočník Boakye. "To byla zbytečná chyba. Hráči vypadali, že snad spí," uvedl Stramaccioni.

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK

Trenér Sparty nechtěl utkání 3. předkola Evropské ligy v Bělehradě srovnávat s generálkou proti nizozemskému Arnhemu (1:1). Ani ta se Spartě příliš nevydařila. "To byla ještě příprava. Byl jsem ale hodně nespokojený s prvními patnácti minutami, protože jsme nabídli soupeři příliš mnoho prostoru na všechno" prohlásil Stramaccioni.

Mrzel ho hlavně laciný první gól. "Hrubá chyba. Každý z hráčů věděl, co má dělat. Ale při prvním gólu vypadali, že snad spí. Vůbec nereagovali na hru," dodal.

Druhý poločas se mu už zamlouval o něco více. Sparta ovšem neproměnila šance. Pak přišel druhý gól. "Udělali jsme technickou chybu," řekl Stramaccioni. Zároveň důrazně apeloval na své svěřenci, aby hráli na hranici maxima. "Ale u dvou nebo třech hráčů jsem to bohužel neviděl," doplnil.

Do základní sestavy dal Stramaccioni šest z deseti letních posil. "Věděli jsme, že změn bude hodně. Klub se rozhodl nastartovat novou éru a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Nechci ale hodnotit vše po prvním prohraném zápase, to by nemělo žádný smysl," uvedl.

Spartu teď čeká těžká odveta doma na Letné. Poučení? Neopakovat chyby z prvního zápasu. "Musíme to odehrát jinak, stále věřím, že před sparťanskými fanoušky vyhrajeme. I přes prohru zůstávám pozitivní," prohlásil Stramaccioni.

Zdroj
ČT sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články