Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

AS Řím přijíždí napravit víkendový nezdar, Manchester United čeká Rostov

Praha - S touhou odčinit nedávnou porážku ze Serie A, kde nestačil na Neapol, vstoupí AS Řím do osmifinále Evropské Ligy v Lyonu. Domácí Olympique však nelze považovat za outsidera. Během posledních týdnů se totiž výkonnost svěřenců Bruna Génésia rapidně zvedla. Nejvyšší ambice má také Manchester United, který nastoupí v Rostově. Přímý přenos utkání Lyon - AS Řím sledujte od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Edin Džeko střílí jeden ze svých gólů do sítě Villarrealu
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Ve hře stále zůstávají také dva Češi. V belgickém derby Gentu s Genkem se v základní sestavě hostí nejspíše objeví Jakub Brabec, naopak Václav Černý pravděpodobně nebude amsterdamskému Ajaxu k dispozici proti FC Kodaň z důvodu zranění.

Vyřazovací souboje EL mají význam také pro domácí soutěž kvůli šanci letošního mistra na přímý postup do hlavní fáze Ligy mistrů. K tomu je zapotřebí, aby si vítěz EL zajistil vstupenku do LM z vlastní národní soutěže. Zmíněné požadavky aktuálně splňuje pouze trojice AS Řím, Anderlecht Brusel a Besiktas Istanbul.

Zbylí osmifinalisté už mají na příčky zaručující přímý postup výraznější ztrátu, a to včetně Manchesteru United. Anglický velkoklub je sice považován za hlavního favorita EL, ale v Premier League zůstává mimo elitní trojici. Eventuální příležitost stáhnout sedmibodové manko na třetí Manchester City nicméně není nereálná.         

Olympique Lyon - AS Řím

Na Stade Gerland se po měsících zmaru opět tleská fotbalistům vestoje. Domácí mužstvo vstřelilo během posledních pěti soutěžních duelů 21 gólů a před osmifinálovou bitvou proti věhlasnému AS Řím hýří sebevědomím. Vynikající formou disponují zejména ofenzivní hvězdy Lacazette, Depay, Fekir či Tolisso.

Celek z italské metropole naopak dvakrát za sebou prohrál. V pohárovém semifinále jej pokořilo Lazio a následně přenechal ligové body neapolskému SSC. Na evropské scéně ovšem vyřadil španělský Villarreal, který venku deklasoval 4:0. Hattrickem tehdy zazářil bosenský útočník Edin Džeko, nejlepší kanonýr EL.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AZ Alkmaar - Lyon

FK Rostov - Manchester United

Manchester United se pokusí potvrdit roli favorita proti Rostovu, jenž v předchozím kole zastavil pohárovou cestu pražské Sparty. Kromě ruského soupeře bude neočekávaně bojovat i s nevyhovujícím hřištěm. Portugalský kouč José Mourinho proto zvažuje možnost, že pošetří hlavní opory, aby neriskovaly zranění.

"Nechce se mi věřit, že budeme na tomhle trávníku hrát. Jestli se tomu tedy dá říkat trávník. Teď neumím říct, kdo nastoupí. Když jsem se zeptal pána z UEFA, tak mi jen řekl, že hráči jsou pojištění, takže žádný problém," cituje velezkušeného stratéga BBC.

Obavy však panují také o zdraví fanoušků anglického velkoklubu. "Pro bezpečí nedoporučujeme nosit v Rostově barvy Manchesteru United," napsal šéf ticketingu Sam Kelleher. "Rovněž doporučujeme zůstávat ve skupinách, pokud je to možné, a nechodit po městě osamoceni," dodal.

Německé či belgické derby nebo řecko-turecká řež přinesou extázi v hledištích

Osmifinálový los si zalaškoval s belgickými a německými zástupci, které svedl dohromady. Gent vyzve Genk, Schalke nastoupí proti Mönchengladbachu. Velmi prestižní utkání, minimálně z diváckého hlediska, lze očekávat v Aténách, kde domácí Olympiakos přivítá Besiktas Istanbul. Ajax zajíždí do Kodaně, Anderlecht změří síly s Apoelem.

První zápasy osmifinále Evropské ligy:

19:00  APOEL - Anderlecht Brusel

19:00  FC Kodaň - Ajax Amsterdam

19:00  FK Rostov - Manchester United

21:05  Olympique Lyon - AS Řím (ČT sport a web ctsport.cz)

21:05  Celta Vigo - FK Krasnodar

21:05  Gent - Genk

21:05  Olympiakos Pireus - Besiktas Istanbul

21:05  Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články