Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zvláštní zápas. Pivarník chce uspět proti bývalému rivalovi

Plzeň – Vítězné loučení s podzimem by nebylo na škodu. Jako bývalý hráč Rapidu Vídeň by současný trenér plzeňských fotbalistů Roman Pivarník rád slavil vítězství proti velkému rivalovi, a zabránil tak Austrii v postupu do dalších bojů v Evropské lize.

Sport
zdroj: ČT4

"Austria hraje o postup a my o to skončit třetí v tabulce právě před ní. Bývala můj velký konkurent a chci ji porazit," řekl Pivarník, který dres Rapidu oblékal v letech 1994 až 1997. "Je to pro mě samozřejmě zvláštní zápas, o to více chci uspět. Pokud chce Austria postoupit, musí si to tvrdě vybojovat," dodal.

Rakouský celek sice v posledních čtyřech zápasech skupiny nevyhrál, ovšem na venkovních hřištích se mu daří. Vyhrál na Astře 3:2 a remizoval na AS Řím 3:3. Pivarník nicméně věří, že tentokrát jeho svěřenci silnou ofenzivu soupeře zastaví a sami budou utkání dominovat.

"Austria je silná na míči a chce dominovat. Má však i rychlostní typy hráčů, kteří jsou dobří v protiútocích. My na našem stylu nechceme nic měnit. Budeme chtít být dominantní a hrát tak, abychom si vytvářeli šance a snažili se je proměnit," prohlásil Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Hubník před Austrií: Doufám, že uděláme fanouškům radost

Ví totiž, že jeho tým má co napravovat, protože ve skupině vstřelil v pěti zápasech jen čtyři góly. "Kvalita mužstev ve skupině je taková, že si nevytváříme tolik šancí, kolik bychom chtěli. Na druhou stranu AS Řím si proti nám tady také moc šancí nevytvořil, na Austrii to bylo také o málo šancích. Vlastně nám nevyšel jen domácí zápas s Astrou, který nás stál postup," hodnotil Pivarník.

Obrana není podle představ

Plzeň je se třemi body za tři remízy poslední ve skupině, s tím se však Pivarník nechce smířit. "Chceme být třetí, a ne poslední. Uděláme pro vítězství všechno," slíbil.

Situaci mu však komplikuje, že nemá k dispozici dva beky Davida Limberského a Aleše Matějů, který má disciplinární trest. "Bohužel je to už čtvrtý zápas v Evropské lize za sebou, kdy nejsme schopni poskládat obranu podle našich představ," litoval. "Limberský ani nemůže trénovat, ale věřím, že se přes pauzu dá dohromady tak, aby stihl i individuální tréninky a do zimní přípravy naskočil v plné síle," dodal.

Fink: Půjdeme do toho ofenzivně

"Je to samozřejmě velmi důležitý zápas. Zápasem roku bych to nenazýval, ale pro nás i celé Rakousko má vzhledem ke koeficientu velkou váhu. Chceme postoupit a uděláme pro to maximum. Budeme hrát proti aktuálnímu českému mistrovi, my hrajeme o postup, takže do toho půjdeme hodně ofenzivně a půjdeme si za výhrou. Málokdo nám věřil, ale teď jsme tu a můžeme to dokázat," řekl trenér Thorsten Fink.

Ze sestavy mu vypadl kapitán Alexander Grünwald, který má trest za vyloučení v minulém zápase. Pásku místo něj převezme další klíčový záložník Raphael Holzhauser, který bude pro Plzeň znamenat velké nebezpečí i kvůli své téměř dvoumetrové výšce. "Nálada je velmi dobrá a uvidíme, co se nám povede," dodal Fink.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články