Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberecké tápání po stadionu Fiorentiny skončilo porážkou 0:3

Florencie - Už skutečně jen teoretickou šanci na postup mají po porážce 0:3 s Fiorentinou liberečtí fotbalisté. Ti ve Florencii předvedli malátný výkon, když si proti obezřetnému soupeři vytvořili snad jen jednu vážnější šanci. Oproti tomu Fiorentina skórovala třikrát - skóre otevřel z penalty Iličič, další dvě branky přidali Kalinič a Cristoforo. Liberec zůstává v tabulce poslední a před zbývajícími dvěma zápasy ztrácí na postupovou příčku šest bodů.

Euforie hráčů Fiorentiny
zdroj: Reuters

V liberecké brance překvapivě dostal před Dúbravkou přednost Hladký, který si odbyl premiéru v pohárech. Severočechům kvůli zdravotním potížím chyběli hned tři stopeři a tak ve středu obrany netradičně nastoupil obvykle pravý bek Coufal, místo něhož hrál na straně Sýkora.

Liberec se v úvodu držel a Fiorentina poprvé zahrozila až po čtvrthodině, kdy Iličič přízemní střelou zpoza vápna trefil tyč. O chvíli později potkala hosty další velká nepříjemnost. Zranil se totiž jediný klasický stoper v sestavě Hovorka, se slzami v očích opustil trávník na nosítkách a místo něj naskočil Nitrianský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Fiorentina - Slovan Liberec

V 21. minutě měli blízko ke gólu i Severočeši. Bartl povedeným centrem z přímého kopu našel nabíhajícího Folprechta, jehož střelu z voleje vytáhl domácí gólman nad břevno. Po půlhodině Liberec v poslepované sestavě poprvé inkasoval, i když vedení domácím prakticky daroval. Súkenník ve vápně podrazil Iličiče a nejaktivnější hráč Fiorentiny sám s přehledem proměnil nařízený pokutový kop ranou do středu branky.

Ve 42. minutě Liberec nabídl "Fialkám" i druhý gól. Coufal netrefil míč po dlouhém nákopu, k balonu se díky tomu dostal Kalinič a po kličce Hladkému pohodlně skóroval do prázdné branky. Navázal tak na úvodní dvě branky z prvního vzájemného duelu před 14 dny, jimiž rozhodl o výhře Fiorentiny na severu Čech 3:1.

Hosté se po přestávce ještě snažili utkání zdramatizovat, ale na zvrat neměli. Bartl sice v 70. minutě dostal míč do sítě, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Sedmý celek italské ligy kontroloval průběh a v 73. minutě přidal třetí trefu střelou k tyči zpoza vápna Cristóforo.

ACF Fiorentina - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 30. Iličič z pen., 42. Kalinič, 73. Cristóforo. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov - Meckarovski, Jakimovski (všichni Mak.). ŽK: Tomovič - Súkenník, Bartošák. Diváci: 11 583.

Fiorentina: Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, De Maio, Milič - Sánchez, Valero (79. Babacar), Cristóforo, Chiesa - Iličič (69. Vecino) - Kalinič (86. Bernardeschi). Trenér: Sousa.

Liberec: Hladký - Sýkora (79. Navrátil), Coufal, Hovorka (17. Nitrianský), Bartošák - Súkenník - Bartl, Ševčík, Folprecht, Vůch - Markovič (59. Komličenko). Trenér: Trpišovský. 

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Všichni víme, v jaké jsme situaci. Každá porážka je nepříjemná, ale je to jiný druh porážky než prohrát na Bohemce. Spíš nás mrzí ty ztráty bodů předtím, to nám proteklo mezi prsty. Tenhle zápas byl v tomhle složení strašně těžký. Hrajeme Evropskou ligu, musíme si jí vážit. Jsou to náročná utkání pro kádr, který tu je. Moc teď nad postupovými šancemi nepřemýšlím, honí se mi spíš hlavou zdravotní stav hráčů a nedělní utkání, které nás čeká. Máme jeden bod a samozřejmě Karabach budeme chtít porazit. Už kvůli prestiži, ekonomice a domácím fanouškům, vůči kterým máme dluh. Ale je to daleko, teď máme svých problémů dost."

Vladimír Coufal (obránce Liberce): "První dva góly jsme soupeři darovali. První gól, penalta, asi byla. Neviděl jsem to, nevím. Před druhým gólem ztráta míče, kdy jsme byli roztažení. Oni jsou tak geniální, že viděli mezeru. Ještě jsem se to snažil zachránit, ale přeskočilo mi to nohu a tím pro nás zápas asi skončil. Ztrácíme šest bodů. Dokud to není úplně matematicky vyloučeno, budeme se o to prát. Budeme doma chtít Karabach porazit, abychom potěšili fanoušky a zlomili tu domácí nepříznivou sérii."

Václav Hladký (brankář Liberce): "Udělali jsme nějaké chyby, dostali jsme z nich dva góly a pak už se proti Fiorentině hraje těžko. Fiorentina je extrémně kvalitní tým, ale já se na zápas velmi těšil a užil jsem si ho. Někdy po Bohemce jsme se o tom už bavili, že bych zde mohl chytat, ale definitivní jistotu jsem měl až ráno po rozcvičení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články