Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Trpišovský: Larnaka je nejtěžší možný soupeř

Liberec – Špatně dostupné informace, velké množství španělských hráčů a vítězství na hřišti Spartaku Moskva – to jsou důvody, proč má liberecký kouč z kyperského vicemistra před dvojzápasem play-off Evropské ligy obavy.

"Před losem se mě majitel klubu ptal, koho bych si nepřál. Řekl jsem, že Larnaku. Je to nejtěžší možný soupeř z té pětice, co přicházela v úvahu," prohlásil Trpišovský.

Zmínil také výhru kyperského vicemistra na hřišti Spartaku Moskva. Po domácí remíze 1:1 se totiž Larnace podařilo v Moskvě zvítězit 0:1, když v samotném závěru zápasu rozhodl makedonský útočník Ivan Tričkovski. 

Hlavním důvodem, proč byl kyperský vicemistr nejméně chtěným soupeřem libereckého trenéra, je však fakt, že má v kádru několik španělských hráčů. "Není to kyperský tým, ale španělsko-brazilský. V základní sestavě hraje osm španělských hráčů, kteří hráli ve Španělsku první ligu, a dva Brazilci. Je to nesmírně silný soupeř," míní Trpišovský.

Situaci mu navíc komplikuje i fakt, že se o Larnace těžko shánějí informace. "Ještě nehrají soutěž, takže se nám budou aktuální informace dávat dohromady těžko. Budeme muset vycházet pouze z předkol, která už odehráli," dodal Trpišovský.

Díky cestě AEK už z prvního předkola má liberecký trenér k dispozici šest zápasů. Přes sanmarinské Folgore a severoirský Cliftonville narazila Larnaka ve 3. předkole na již zmíněný Spartak Moskva. Po postupu přes ruský velkoklub se utká se Slovanem.

První utkání se odehraje 18. srpna, odvety jsou pak na pořadu dne ve čtvrtek 25. srpna. Pokud nedojde ke změně, Slovan by měl zahájit dvojzápas na půdě soupeře, o týden později se pak v odvetě představí na stadionu U Nisy.

Zdroj
ČTK, fcslovanliberec.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články