Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

50 na 50. Slavia potřebuje v Portugalsku vstřelit gól

Vila do Conde (Portugalsko) – Fotbalisté Slavie se v odvetě 3. předkola představí na půdě Ria Ave a po týden staré domácí remíze 0:0 potřebují k postupu do závěrečného předkola vstřelit gól a neprohrát. Slavia nesmí opakovat chyby v zakončení. Zápas v Portugalsku začne ve 21:00 SELČ. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

 

Před týdnem v Edenu několik velkých šancí, ale gól nedala. Útočník Milan Škoda dostal míč do sítě, jenže rozhodčí jeho trefu kvůli faulu neuznal. "Myslím, že šance zůstávají stejné jako před prvním zápasem, tedy 50 na 50. Chceme vstřelit branku, která by pro nás hodně znamenala a dostala by nás do výhody. Ale uvidíme, jaký bude průběh," řekl před odletem do Portugalska trenér Dušan Uhrin mladší.

"I já si myslím, že je to 50 na 50. Ten tlak je teď asi víc na Riu Ave, protože oni hrají doma. Pokud to bude časem stále 0:0, budou stále víc nervózní. Každý gól, který dáme, nám hodně pomůže. Oni by pak museli dát dva," doplnil bosenský záložník Slavie Jasmin Ščuk.

Zajímavosti:

- Rio Ave se dosud představilo v pohárech jen v předminulé sezoně a v EL postoupilo do základní skupiny, kde skončilo poslední

- Rio Ave prohrálo jediný z dosavadních 5 domácích zápasů v pohárech

- Slavia vyhrála v pohárech jen 2 z posledních 28 zápasů

- Slavia naposledy vyhrála v pohárech venku v srpnu 2007 v předkole LM na půdě Ajaxu Amsterdam 1:0

- Slavia v posledních 2 zápasech pohárů neinkasovala

V případě bezbrankové remízy by se prodlužovalo. "Zkoušeli jsme i penalty. Oba týmy jsou na podobné úrovni. Rozhodne individuální kvalita a to, kdo udělá víc chyb," mínil Uhrin.

Nečeká, že by Rio Ave v domácím prostředí změnilo herní styl. Na vlastním stadionu prohrálo jediný z dosavadních pěti pohárových zápasů. "Rio má podobné hráče na všech postech, takže budou hrát podobně. Maximálně, jestli nastoupí na dva nebo tři útočníky," podotkl Uhrin.

"V prvním zápase měli hodně střel na branku ze střední vzdálenosti. Jsou schopni to proměňovat, minulou sezonu takhle dali v lize čtyři góly. Takže na tohle si musíme dát pozor," doplnil slávistický kouč.

Pražané půjdou do odvety ve stejné pozici jako v úterý Plzeň v Lize mistrů na půdě Karabachu. Viktoria doma remizovala 0:0 a poté venku hrála 1:1, což jí stačilo k postupu. "Kdyby to skončilo také 1:1, neměli bychom nic proti. Já jsem optimista a chci vyhrát tenhle zápas. Myslím, že je to v našich silách," podotkl Ščuk.

Se Slavií neodletěli rekonvalescent Dušan Švento, zraněný Ruslan Mingazov a mladík Libor Holík. Dlouhodobě zraněný Lukáš Železník není na soupisce pro Evropskou ligu. "V tuhle chvíli mám dvě varianty základní sestavy a rozhodnu se asi zítra," prohlásil Uhrin.

Rio Ave hraje domácí utkání v pobřežním městě Vila do Conde nedaleko Porta, přičemž klub získal název podle místní řeky. Stadion má kapacitu necelých 13 tisíc míst a očekává se, že bude panovat spíše poklidná atmosféra.

Předpokládané sestavy:

Rio Ave: Cássio - Nadjack, Roderick, Marcelo, Rafa Soares - Wakaso - Novais, Krovinovič, Ribeiro - Dias, Yazalde.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček - Van Kessel, Hušbauer, Kenija, Mihalík - Škoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články