Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Limberský: Chtěli jsme víc, ale bereme i Evropskou ligu

Novi Sad (Srbsko) - Kapitán Plzně David Limberský je sice stále zklamaný ze selhání v předkole Ligy mistrů, ale jako úspěch bere i postup do Evropské ligy, který si český šampion vybojoval v play-off proti Vojvodině Novi Sad. Viktoria prý bude mít ve skupině EL větší šanci kvalifikovat se do jarní vyřazovací fáze než v Lize mistrů. "Samozřejmě jsme chtěli víc, Liga mistrů byla v našich silách, bohužel jsme to nezvládli. Ale bereme Evropskou ligu. Budeme se snažit udělat v ní úspěch," řekl Limberský.

Plzeň ve třetím předkole Champions League neudržela s Maccabi Tel Aviv slibný venkovní náskok 2:1, doma nečekaně prohrála 0:2 a přišla o šanci na historicky třetí postup do elitní soutěže. Boj o Evropskou ligu nicméně Viktoria s novým trenérem Karlem Krejčím zvládla a po výhrách 3:0 doma a 2:0 v Srbsku Vojvodinu hladce vyřadila.

"V předkolech jsme nezvládli jeden zápas a stálo nás to Ligu mistrů, což zamrzí. Na druhou stranu jsme pořád Plzeň a jakýkoli pohár bereme. Navíc teď postoupila i Sparta a Liberec a to je super. Budeme moci společně pracovat na vylepšení koeficientu," doplnil krajní obránce.

Plzeň si skupinu EL zahraje podruhé v historii, v sezoně 2012/13 dokonce z prvního místa postoupila do jarních bojů, když za sebou nechala i Atlético Madrid. "Ve skupině Ligy mistrů jsou soupeři extrémně těžcí, tam to není moc o fotbale, ale o kondičce a běhání. V Evropské lize jsou to většinou vyrovnané zápasy, to jsme si zkusili a skupinu i vyhráli, takže s těmi soupeři už se dá hrát," uvedl reprezentační zadák.

"Uvidíme, jaký bude los, ale určitě máme kvalitu, abychom postoupili do jarní fáze Evropské ligy, což je teď asi náš aktuální největší cíl," doplnil Limberský. Nejraději by si prý zahrál proti Basileji, kde působí jeho kolegové z národního týmu Tomáš Vaclík a Marek Suchý.

Limberský je rád, že se díky postupu nabitý tým Viktorie nebude muset zužovat. "Je to pro nás dobře, protože kdyby se nepostoupilo, tak by pravděpodobně došlo k nějakému razantnímu zúžení kádru. Takhle do zimy zůstaneme pohromadě a jsme rádi, že bude hodně zápasů," dodal plzeňský kapitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články