Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Benítez si stěžoval na spornou penaltu, Čech věří ve finále

Basilej - Kouč Rafael Benítez nesouhlasí s pokutovým kopem, který proti Chelsea nařídil v semifinále Evropské ligy český sudí Pavel Královec. Vyrovnání Basileje po velice sporné penaltě dvě minuty před koncem řádné hrací doby však prý vyburcovalo hráče londýnského velkoklubu k tomu, aby ještě zabrali a v nastavení vstřelili vítězný gól na 2:1. "Ten gól jsme si zasloužili. Basilej zahrála velmi dobře, ale naše výhra je spravedlivý výsledek, jelikož jsme měli více šancí než soupeř," uvedl gólman Petr Čech.

Benítez slaví se svými svěřenci
zdroj: Getty Images autor: Alex Livesey

Ke spornému momentu došlo v 87. minutě, kdy pravý bek Chelsea Cesar Azpilicueta zablokoval Valentina Stockera, který se snažil dostat na centrovaný míč. Přestože souboj vypadal vyrovnaně, Královec nařídil penaltu.

"Podle nás to penalta nebyla. Ta by se měla pískat pouze v jednoznačných situacích, a ne v soubojích, jako byl tento. Převládal v nás pocit, že jsme si nezasloužili, aby soupeř vyrovnal takovým gólem. To nám do závěrečných minut dodalo extra motivaci, abychom zabojovali o výhru," řekl Benítez.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Basilej - Chelsea

Vítězný gól Davida Luize z přímého kopu ve čtvrté nastavené minutě byl podle něj šťastný. "David to sice zahrál dobře, ale brankář by měl takovou střelu chytit. Nakonec ale máme pocit, že to bylo spravedlivé vyústění zápasu," dodal Benítez. "Věděli jsme, že ještě zbývá nějaký čas, a věřili jsme, že se nám povede rozhodnout," dodal Čech.

S názorem trenéra Chelsea souhlasil i brankář Basileje Yann Sommer, který si za rozhodující gól sypal popel na hlavu. "Nejhorší na tom je, že problémem nebyla střela, ale moje špatná domluva s Fabianem Schärem. Chtěl jsem po něm, aby se rozběhl na brankovou čáru, kdyby tam letěl míč. Jenže mi přeběhl diagonálně a zaclonil mi výhled, takže jsem reagoval pozdě. Je to moje chyba," prohlásil zklamaný Sommer. Gól ho mrzel o to více, že měl pocit, že Basilej byla lepší.

Petr Čech
zdroj: Isifa/EPA

Podle Beníteze měli velkou zásluhu na výhře Chelsea křídelní hráči Victor Moses a Ramirés. "Všichni mě potěšili, ale tihle dva zvláště. Odvedli opravdu skvělou práci jak v útoku, tak především v obraně," chválil španělský kouč. "Defenzivní taktika přinesla své ovoce. Rozhodly naše větší zkušenosti. V minulosti už jsme odehráli několik semifinálových soubojů a teď jsme z toho těžili," řekl brankář české reprezentace, který loni vyhrál s Chelsea Ligu mistrů.

I přes venkovní výhru nepovažuje Benítez souboj za rozhodnutý. "Basilej je schopná dát venku dvě branky. Ukázala to už v předchozím kole proti Tottenhamu. Proto musíme hrát koncentrovaně a nemyslet si, že už máme finále jisté," řekl kouč. "Dva góly venku, to je v pohárech hodně dobré," doplnil Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články