Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Limberský musí kvůli penaltě a výrokům o Spartě před disciplinárku

Praha - Disciplinární komise FAČR zahájila řízení s Davidem Limberským z Plzně. Reprezentační obránce se vyjádřil nelichotivě na adresu Sparty, když řekl, že Letenským "dvacet let pomáhali k titulu rozhodčí", za což vedení Pražanů požaduje omluvu. Kromě výroku disciplinární komise také projedná situaci, po níž Plzeň kopala rozhodující penaltu. Sparťané tvrdí, že Limberský svůj pád po kontaktu s Josefem Hušbauerem v pokutovém území nafilmoval, disciplinární komise si pak k této situaci vyžádala stanovisko komise rozhodčích. Před komisi budou muset i představitelé Plzně, neboť při utkání se Spartou se v hledišti objevila zakázaná pyrotechnika, kvůli níž musel být zápas přerušen.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s technickým delegátem zápasu Jaroslavem Melicharem, v jehož zprávě objevila nedostatky. Za červené karty nesmějí v příštím soutěžním zápase nastoupit Jan Trousil ze Slovácka, Zbyněk Pospěch z Dukly a Petr Lukáš z Teplic. Tentýž trest dostal i Hušbauer za čtyři žluté karty.

V druhé lize dostali vyloučení Jiří Mlika ze Sokolova trest na tři, Radim Nepožitek ze Znojma na dva a Vojtěch Machek ze Sokolova na jeden zápas. David Fikejz z Čáslavi nesmí hrát v příštím kole kvůli čtyřem žlutým kartám. Sokolovský trenér Aleš Jindra se bude komisi zpovídat kvůli svému vykázání na tribunu za urážlivou kritiku rozhodčího, představitelé SFC Opava pak kvůli použití pyrotechniky a napadení funkcionářů Bohemians 1905 po utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články