Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vrba si cenil povedeného začátku, ale litoval ztráty tempa

Plzeň - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba ocenil, jak jeho svěřenci zvládli úvod dnešní odvety 2. předkola Evropské ligy s Metalurgi Rustavi a rychle rozhodli o postupu. Zároveň ho ale mrzelo, že hráči podlehli stavu utkání a neudrželi tempo hry po celý zápas. "Vyšel nám mimořádně začátek utkání. Před zápasem jsme měli obavy, abychom nedostali první gól, ale to se nestalo, naopak jsme sami rychle udeřili, takže odveta nebyla těžká."

"Vzhledem k výsledku pak náš výkon ztratil tempo a nedařilo se nám přidat další branky. S tím spokojený nejsem, ale je třeba si uvědomit, že nás teď čekají každé tři dny utkání. Proto chápu, že si hráči odfrkli, když jim to soupeř umožnil," hodnotil.

Cenil si toho, jak zkušeně mužstvo zápas zvládlo. "Bylo vidět, že už máme za sebou nějaké pohárové utkání. Je dobře, že to hráči dohráli bez žluté karty. Mužstvo to zvládlo zkušeně, zápas si pohlídalo a udělalo důležitý krok k postupu do Evropské ligy," prohlásil Vrba.

Nyní čeká Plzeň duel s druhým celkem minulé sezony polské ligy Ruchem Chorzów. "Bude to určitě těžší soupeř, protože polská mužstva hrávají pravidelně evropské poháry, a jestli Ruch skončil druhý, musí mít svou kvalitu. Zatím jsem ten tým ale neviděl, takže mohu těžko soudit, kdo bude favorit," řekl Vrba.

Kouč Rustavi Koba Žoržikašvili ocenil hru Plzně a litoval toho, že pravý bek Kakušadze utkání nezvládl. I proto ho o poločase vystřídal. "Chtěli jsme něco uhrát. Bohužel náš pravý obránce není tak zkušený a domácí ho přehrávali, z čehož padly oba góly. Po změně stran jsme měli nějaké šance a nepřálo nám štěstí. Každopádně přeji Plzni, aby se dostala do Evropské ligy. Je to sympatický tým, kterému budu držet palce," řekl gruzínský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články