Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Plzeň se může střetnout s Metalurgem, Boleslav s Twente

Praha - Fotbalisté Viktorie Plzeň, kteří mají blízko k postupu přes Rustavi, ve 3. předkole Evropské ligy narazí na Chorzów, nebo Metalurg Skopje. Postoupí-li fotbalisté Mladé Boleslavi přes Akureyri, narazí na Twente Enschede, či Inter Turku. Fotbalisté pražské Sparty se utkají s Žalgirisem Vilnius, nebo rakouským celkem Admira Wacker Mödling. Všechny tři české týmy, pokud se do 3. předkola dostanou, by měly začít své souboje na hřištích soupeřů.

Evropská liga
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sparta bude čekat, jestli jejím soupeřem bude Admira, či Vilnius. První vzájemný zápas skončil ve Vilniusu ve čtvrtek remízou 1:1. Admira, za niž nastupuje bývalý letenský záložník Patrik Ježek, díky třetímu místu v lize letos prožívá velký návrat do pohárů, v nichž si naposledy zahrála v roce 1994. V minulé sezoně v Admiře ze Sparty hostoval i záložník Martin Zeman, který byl nyní z Letné zapůjčen do Plzně.

"Nebudeme si vybírat soupeře, s kým bychom se chtěli utkat. Naším úkolem teď je, abychom načerpali co možná nejvíc informací o možných soupeřích. Ale pořád platí to, že se toužíme dostat do základní skupiny Evropské ligy, takže přes třetí předkolo chceme přejít také," uvedl k losu trenér Vítězslav Lavička.

Remízou 1:1 se na nizozemské půdě rozešly i Enschede s Turku, jejichž odvetný zápas budou bedlivě sledovat boleslavští fotbalisté. A finský tým má díky prvnímu výsledku menší výhodu, protože mu k postupu doma bude stačit i bezbranková remíza. Boleslav příští čtvrtek pojede na hřiště islandského Akureyri s náskokem 3:0.

"Naším prvořadým úkolem je zvládnout odvetu na Islandu a pak můžeme myslet na další kolo. Jisté je, že pokud postoupíme, určitě nás čeká těžší soupeř než Akureyri. Je těžké si vybírat. Laicky se může zdát, že Turku bude přijatelnější, ale když uhráli remízu v Nizozemsku, tak to o něčem vypovídá. Turku by pro nás asi bylo trochu neznámou," uvedl boleslavský obránce Michal Smejkal.

Plzeňští svoji pozornost budou upírat do makedonské metropole Skopje, kde místní Metalurg bude dohánět manko 1:3 z úvodního duelu v Chorzówě. Polský tým sice prohrával, ale třemi góly v závěrečné čtvrthodině výsledek dokázal otočit. Plzeň přivezla také výhru 3:1 z gruzínského Tbilisi, kde zdolala Rustavi.

"V tuto chvíli řeší Viktoria pouze odvetné utkání s Rustavi. Chceme duel po sportovní i organizační stránce zvládnout na jedničku a teprve v případě postupu začneme intenzivně řešit případnou další fázi kvalifikace," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články