Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Petit: Trenér Blanc by mohl skončit kvůli rebelujícím hráčům

Paříž - Bývalý reprezentant Emmanuel Petit se obává, že trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc by mohl složit funkci kvůli problémům s některými hráči na mistrovství Evropy. Podle Petita brzy dojde kouči národního týmu trpělivost s rebely.

Laurent Blanc na francouzské lavičce
zdroj: Isifa/Sipa press

Po prohraném čtvrtfinále se Španělskem (0:2) záložník Samir Nasri vulgárně urazil novináře, za což ho odsoudili trenér i národní fotbalová federace a hrozí mu dvouletý zákaz v národním týmu. Už po základní skupině se navíc objevily informace o svárech a dalších problémech v mužstvu ze země Galského kohouta.

Podle Petita, který společně s Blankem v letech 1998 a 2000 získal tituly mistra světa a Evropy, nevydrží bývalý obránce dlouho pracovat v kontroverzním prostředí. "Jak znám Laurenta Blanka, tak mu brzy dojde trpělivost, ale doufám, že zůstane," řekl někdejší záložník rozhlasové stanici RMC.

"Hráči zpochybňují jeho práci a on bude mít dost chování některých z nich. Nová výzva v podobě klubového angažmá by pro něj byla zřejmě nejlepší volbou," přemítal bývalý hráč Monaka, Arsenalu, Barcelony a Chelsea.

Petit si však také myslí, že vyřazení Francie jde zčásti i na vrub trenéra. "Je silným stoupencem Barcelony, ale v otázce taktiky tam byly některé nesrovnalosti, které šly proti jeho filozofii. Sice vrátil mužstvu jistou důstojnost, ale někdy mu při strategickém rozhodování chyběl dostatek odvahy," dodal třiašedesátinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články