Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bílek: Nepovedl se jeden zápas, cíl postoupit trvá

Vratislav - Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek před úterním duelem s Řeckem věří, že tým zvládne složitou situaci, v níž uvízl po úvodní porážce 1:4 s Ruskem. Trenér, jenž nevylučuje změny v sestavě, přitom zároveň vnímá hrozbu případné další prohry a s ní spojené ztráty nadějí na čtvrtfinále.

"Nepovedl se nám tady jeden zápas. Ale na Euro jsme se strašně těšili a náš cíl postoupit ze skupiny trvá dál. Víme, že nejméně čtyři body musíme získat, a o ty první tři se pokusíme v úterý," řekl Bílek.

Český kouč věří síle už často odepisovaného týmu. Bílkovu víru v úspěšné úterý posiluje i zkušenost z téměř tříleté éry u mužstva, během níž Češi často sklízeli kritiku. "V situaci jako teď jsme byli v poslední době několikrát. V úvodu kvalifikace po porážce s Litvou, pak po Norsku. Vždy jsme se z toho dostali a povede se to také teď," uvedl Bílek.

Vnímá i sílu Řecka, které v páteční premiéře získalo bod s domácím Polskem po remíze 1:1, byť hrálo dlouho v oslabení. Bílek také dobře ví, že samostatná česká reprezentace ani v jednom ze tří předchozích vzájemných zápasů řeckému týmu nedokázala vstřelit branku. Kdyby Češi inkasovali jako první, jejich výchozí pozice by se podle Bílka zkomplikovala. "Pokud jako první inkasujeme, pak bude situace těžká. Důležité bude, abychom se nenechali strhnout, oni budou čekat na protiútoky. Bude to o trpělivosti, nesmí to být taková hektika jako proti Rusku," řekl Bílek, kterému v prvním duelu vadilo příliš mnoho nevynucených ztrát míče v přechodové fázi.

Bílek zvažuje, jestli mužstvo oživit změnami v zahajovací sestavě. Ale zatím nechtěl být konkrétní. Spekuluje se o nasazení levého beka Davida Limberského a přesunu Michala Kadlece do středu obrany místo Romana Hubníka. Od začátku by také mohl hrát záložník Tomáš Hübschman, který v premiéře nastoupil až do druhé půle. "Máme 23 hráčů, z nich budu vybírat. Zatím úplně jasno nemám, ale nechci to veřejně rozebírat. Nějaké varianty v hlavě mám," řekl Bílek. Sám nepovažuje za výhodu, že Řekové proti českému týmu nemohou nasadit ani jednoho ze dvou stabilních stoperů. "Už proti Polákům si s tím poradili a ve druhé půli se celkově obdivuhodně zvedli. Na tomto postu nebudou mít slabinu," prohlásil Bílek.

"Je zbytečné nechat se ovlivnit kritikou a propadat nějaké skepsi. Výsledek 1:4 je špatný, ale ještě není nic ztraceno. Stále to máme ve svých rukou," dodal Milan Baroš.

"Máme druhou šanci napravit to, co jsme zpackali. A chceme ji využít. Z atmosféry v týmu mám velmi dobrý dojem," uvedl Tomáš Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články