Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češi si v Rakousku zastříleli, dorazil už i Čech

Bad Waltersdorf (Rakousko) - Česká fotbalová reprezentace v modelovém přípravném utkání v Rakousku porazila místní výběr Štýrska 7:1. Svěřenci trenéra Michala Bílka si tak v Bad Waltersdorfu zpestřili soustředění, v rámci kterého se ještě v sobotu utkají v oficiální přípravě s Izraelem. K reprezentaci se už také připojil brankář Petr Čech. Vítěz Ligy mistrů s Chelsea dostal na přivítanou od domácích pořadatelů v Bad Waltersdorfu dort připomínající jeho sobotní triumf v prestižní soutěži.

Sport
zdroj: ČT4

Češi proti snaživému domácímu týmu ještě nemohli nasadit kapitána Tomáše Rosického, záložníka Jaroslava Plašila a brankáře Petra Čecha, který dorazil teprve před osmou hodinou večerní. Od čtvrtka by měl s reprezentací začít trénovat. Národní tým je po příjezdu Čecha už kompletní.

Bílek prostřídal v každém poločase dvě odlišné sestavy, celý zápas odehrál jen Daniel Pudil. Premiéru, byť v neoficiálním reprezentačním utkání, si po změně stran odbyl i plzeňský záložník Vladimír Darida.

Dvěma góly se ve druhém poločase blýskl nejlepší ligový střelec David Lafata, k němu se ještě připojili Pekhart, Kadlec, Baroš, Necid a Kolář. I když domácí prohráli vysokým rozdílem, hlavně v prvním poločase, který prohráli "jen" 1:3, si vysloužili potlesk dvou stovek diváků na malém stadionku.

A český kouč Bílek také několikrát během utkání dal hlasitě najevo svoji nespokojenost s lacinými ztrátami a pomalejším přechodem do útoku. Zápas ve druhém poločase také poznamenala bouřka, která se nad štýrským městečkem prohnala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články