Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Další trable se znojemským stadionem, soud fotbalistům zakázal hrát doma

Znojmo – Nesnáze znojemských fotbalistů s domácí stánkem nekončí, další kapitolu napsal okresní soud ve Znojmě, který předběžným opatřením uzavřel znojemský stadion. Klub totiž podle všeho nezaplatil za rekonstrukci trávníku v roce 2013, a pokud situaci do tří týdnů nevyřeší, bude si muset stejně jako během svého působení v první lize hledat azyl jinde.

Městský stadion Znojmo
zdroj: ČT Brno

Problémy se znojemským stadionem se táhnou již od postupu Znojma do první ligy v roce 2013, stadion totiž nesplňoval parametry nutné pro nejvyšší soutěž. Znojmo tak tehdy odstartovalo ročník na hřišti Brna a zároveň se pustilo do rekonstrukce, aby se mohlo co nejdříve vrátit na domácí trávník. (Pokládka vyhřívaného trávníku byla jednou ze čtyř částí komplexní opravy za 100 milionů korun.)

Jenže město Znojmo ne a ne sehnat dostatek financí, neúspěšně se obracelo na stát s žádostí o dotaci, rekonstrukce se stále protahovala a Znojemští nakonec odehráli celý ročník v brněnském azylu. Znojmu kvůli chybějící rekonstrukci stadionu hrozil nucený sestup, jelikož výjimka platila na jediný rok, Moravané ale nakonec první ligu opustili nehledě na to kvůli špatným sportovním výsledkům.

Druholigoví Znojemští stadion ale nakonec i přes sestup zrekonstruovali a slavnostně otevřeli v říjnu loňského roku, jenže trápení s domácím stánkem tím neskončilo. Naopak, následky "prvoligové" rekonstrukce se se znojemskými fotbalisty táhnou dodnes. Kvůli nesplacené pohledávce ve výši 17 milionů korun za rekonstrukci trávníku vůči firmě Prostavby teď nesmějí fotbalisté nastoupit a dokonce ani trénovat na domácím pažitu.

Firma dosud nedostala zaplaceno, protože zadavatel oprav 1. SC Znojmo mládež neměl zajištěné financování. Ředitel firmy Prostavby Jaroslav Bubla prohlásil, že jedním z viníků situace je starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD), který stavbu spustil, přestože peníze nebyly zajištěné. Ten toto tvrzení popřel, odpovědnost podle něj leží na zástupcích sdružení 1. SC Znojmo mládež.

Gabrhel chce oslovit znovu kraj a ministerstvo školství, zda by s financováním rekonstrukce nepomohly. "Zřejmé je, že na stadionu nesmíme ani hrát, ani trénovat. Zatím využíváme umělou trávu a také hřiště v Jevišovicích. Co bude dál, to je teď těžké říct," řekl zástupce sdružení 1. SC Znojmo mládež Miroslav Steinhauser.

Předběžné opatření okresního soudu platí až do pravomocného vyřešení žaloby stavební firmy. V druhé lize má Znojmo první domácí zápas v jarní části sezony na programu 15. března, pokud do té doby situaci nevyřeší, nejspíš budou muset k domácím zápasům opět cestovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články