Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nedvěd: Návrat do českého fotbalu v budoucnu nevylučuji

Praha – Rád by více pomáhal českému fotbalu, ovšem výraznější zapojení Pavlu Nedvědovi neumožňuje především časově náročná pozice ve vedení Juventusu Turín. Bývalý reprezentační kapitán je proto rád, že může přispět alespoň jako ambasador letošního mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které Česko hostí. "Mohu tak kluky alespoň motivovat a pomoci českému fotbalu," uvedl Nedvěd.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Do budoucna však držitel Zlatého míče nevylučuje, že by se mohl zapojit i více. "Moje generace kluků z reprezentace si udělala obrovské jméno v Evropě a po celém světě a máme tedy českému fotbalu co vracet a jakoukoli funkcí se zapojit," řekl Nedvěd. "Pro mě je to problém, jelikož bydlím v Itálii. Tak se snažím pomoct alespoň tím, že jsem ambasador jednadvacítky," dodal.

Dvaačtyřicetiletý Nedvěd byl po konci aktivní kariéry v roce 2009 začleněn do vedení Juventusu, kde plní roli jednoho z ředitelů, který má na starosti hlavně první tým. To mu neumožňuje být více aktivní i na poli českého fotbalu. Nevyloučil však, že by se to v budoucnu nemohlo změnit. "Jsem spokojený s rolí, kterou v Juventusu zastávám. Každý den jsem na hřišti, i když už jen v kravatě a obleku. Ta práce mě baví a jsem hodně vytížený. V budoucnu se ale uvidí," prohlásil Nedvěd.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Italská média však spekulují také v tom směru, že by se mohl v příštích letech dokonce stát prezidentem Juventusu a nahradit tak Andreu Agnelliho. Sám Nedvěd však podobný kariérní vzestup nechce uspěchat. "Když skončíte s fotbalem a zapojujete se do jiné funkce, tak to není jednoduché. První dva tři roky jsem se hledal a sbíral zkušenosti a hlavně se učil. Teď to dělám pátým rokem, ale je třeba na sobě neustále pracovat a zlepšovat se," dodal.

Juventus dělá Nedvědovi radost, míří za dalším titulem

"Stará dáma" si v čele italské ligy vytvořila v posledních týdnech už sedmibodový náskok. "Jsme spokojeni. Víme ale, že se teď rozeběhne Liga mistrů, bude nás to stát hodně sil, takže musíme být obezřetní a nemůžeme v klidu spát," varuje před podceněním.

Ani v Lize mistrů se nevzdává naděje na výraznější úspěch, i když ví, že konkurence je silná. "Mezi favority určitě nepatříme. Víme, že nám chybí kvalitou ještě krůček na velkokluby jako Real Madrid či Barcelona, ale hrát se dá s každým," řekl Nedvěd.

Macek si vede v "Juve" skvěle, patří k oporám primavery

Sedmnáctiletý střední záložník Roman Macek si buduje v Juventusu dobrou pověst. Odchovance Zlína chválí i Nedvěd. "Roman si vede skvěle. V primaveře patří k oporám. Mám na něj výborné reference od trenérů," řekl Nedvěd.

Talentovaný střední záložník přišel do Juventusu v roce 2013 a nyní už patří mezi opory týmu do 19 let neboli primavery, za kterou na podzim odehrál osm zápasů. "Jsou s ním spokojeni nejen jako s hráčem, ale i jako člověkem, čehož my si hodně ceníme. Snažíme se, aby z kluků nevyrostli jen dobří hráči, ale i dobří lidé," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články