Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Šéf protikorupční policie: Křetínského taška neobsahovala vůbec nic

Praha – Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský policii nikdy žádné důkazy nepředal, alespoň to prohlásil šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Peltovi si prý pouze postěžoval na pocit, že dochází ke stále tendenčnějšímu řízení utkání ve fotbalové lize. Podle Martince policie sice provádí úkony trestního řízení "ve vztahu k aktivitám ve fotbale", nicméně prý jde pouze o zjištění samotné policie nebo o podněty z fotbalové asociace.

Tomáš Martinec
zdroj: ČT24

"Do dnešní doby nemáme na základě jeho (Křetínského) tvrzení žádné konkrétní důkazy," uvedl Martinec. Křetínský v polovině září předal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi informace, které údajně poukazovaly na nestandardní praktiky v řízení domácích profesionálních soutěží. Neustále omílaná Křetínského taška měla obsahovat informace, jež šéf svazu označil za "zdrcující".

"Jeho pověstná taška neobsahovala skutečně nic. Předal pouze ústní informaci předsedovi fotbalové asociace, kde si postěžoval na to, že v posledním období má pocit, že čím dál tím více dochází k tendenčnímu řízení fotbalu," uvedl dnes Martinec. Dodal, že Křetínský byl kvůli tomu na policii dvakrát podat vysvětlení, nicméně žádnou nahrávku či jiný důkaz nepředložil. "Vždy hovořil jenom o svém podezření, že pravděpodobně něco není v pořádku," podotkl šéf elitního útvaru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články