Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sparta bude v Žilině bojovat o fotbalový zázrak

Žilina - V těžké situaci se nacházejí fotbalisté Sparty před odvetou 4. předkola Ligy mistrů v Žilině, která je po týden staré výhře 2:0 na Letné blízko účasti v hlavní fázi soutěže. Český mistr potřebuje na hřišti soupeře nejméně dvakrát skórovat, aby oživil své uvadající naděje. Letenští budou navíc vedle dalších absencí oslabeni i o stabilní stoperskou dvojici Řepka -Brabec, oba zkušení obránci jsou v trestu za žluté karty. Zápas začíná ve 20:45. Přímý přenos vysílá ČT4 a web SportŽivě.cz.

"Postupové počty se ještě pokusíme zvrátit. První zápas by pro nás měl být mementem jak nehrát," prohlásil po prvním duelu generální sportovní manažer a hlavní trenér Sparty Jozef Chovanec. Ten se ocitl po posledních neuspokojivých výsledcích pod velkým tlakem a stále více se spekuluje o jeho odvolání. "Ale neberu to tak, že jde o moji budoucnost," reagoval Chovanec na tiskové konferenci v Žilině.

Pražský tým vedle složité pozice před odvetou sráží i vnitřní problémy v kabině. Vůdce týmu Řepka dostal od vedení klubu v minulém týdnu pokutu za porušení životosprávy, stejně jako jeho spoluhráči Brabec s Kladrubským, nadějný záložník Zeman byl dokonce přeřazen do B-týmu.

V letenské výpravě, která se na Slovensko přesunula netradičně již v neděli, chyběl i za vyloučení v Poznani pykající tvůrce hry Matějovský a dlouhodobě zranění Kušnír s Huškem. Otazník visí nad startem Slováků Žofčáka s Lačným.

Příliš velké šance nedávají Spartě tuzemské sázkové kanceláře. Na to, že Letenští dokážou smazat dvougólové manko a zajistí si účast v hlavní fázi soutěže, vypsali bookmakeři kurz až 7,5:1. Naopak na postup Žiliny lze
tipovat jen v mizivém poměru 1,03:1 až 1,07:1.

Naopak záložník Libor Sionko, který v prvním utkání kvůli disciplinárnímu trestu chyběl, přes nepříznivou situaci stále věří v postup: "Při vší úctě k Žilině, myslím si, že je to normální celek, který bychom při dobré konstelaci a dobré formě měli porážet, a i když jsme o dva góly pozadu, tak sem jedeme s nadějí, že se o postup můžeme ještě poprat."

Žilina je blízko největšího úspěchu klubové historie

Sparta účinkovala v základní fázi Ligy mistrů naposledy před pěti lety a hrozí jí, že i tentokrát na desítky milionů v soutěži vyvolených nedosáhne. Naopak Žilina stojí na prahu historického úspěchu. Dosud startoval slovenský mistr v Lize mistrů pouze dvakrát, tým vedený českým koučem Pavlem Hapalem by se mohl stát po Košicích a Petržalce třetím celkem ze země našich východních sousedů mezi evropskou klubovou elitou.

Trenér Hapal ale ještě krotí euforii a za favorita stále považuje Spartu. "Na oslavy není místo, stát se může cokoliv. Určitě nebudeme měnit náš herní styl. Zatáhnout se na vlastní polovinu a jen bránit výsledek, to by
byla sebevražda," prohlásil Hapal. Jeho mužstvo je kompletní, trenéra netrápí žádná zranění ani tresty.

Předpokládané sestavy:

Žilina: Dúbravka - Guldan, Piaček, Pečalka, Mráz - Rilke, Jež, Bello,
Majtán - Ceesay, Oravec.

Sparta: Blažek - Adiaba, Kladrubský, Hejda, Pamič - Hoheneder - Sionko,
Kucka, Vachoušek, Krejčí (Jeslínek) - Wilfried.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články