Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ve finále Ligy mistrů půjde i o ligový koeficient

Nyon (Švýcarsko) - Finále fotbalové Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Interem Milán bude zároveň soubojem o to, která země se umístí na třetím místě ligového koeficientu UEFA a získá v sezoně 2011/12 čtyři účastnická místa v Lize mistrů. Cennou třetí pozici zatím drží Německo, ale případná výhra Interu v normální hrací době nebo po prodloužení by na důležité místo vrátila Itálii. Pokud by se rozhodlo až na penalty, zůstane třetí příčka Německu.

Německo mělo šanci třetí pozici v pětiletém hodnocení UEFA definitivně potvrdit, ovšem Hamburk nepostoupil přes Fulham do finále Evropské ligy. Německo proto má náskok 0,155 bodu a Inter tak má stále naději vrátit Itálii na třetí místo.

V čele pořadí je nadále Anglie, která vede o téměř 2,4 bodu před Španělskem. Český klubový fotbal zůstává na 18. místě a ztrácí propastných 5,4 bodu na patnáctou příčku, která by mu vynesla druhé účastnické místo v kvalifikaci Ligy mistrů.

I přes vyřazení v semifinále zůstává nejúspěšnějším klubem Barcelona, která vede s velkým náskokem před Manchesterem United. Zásluhou postupu do finále je však nejlepším týmem této sezony Inter Milán, který si připsal do koeficientu 32,02 bodu, tedy více než za předchozí dvě sezony dohromady. Celkově Interu patří devátá pozice hned za městským rivalem AC, před kterého se dostane v případě triumfu ve finále. Bayern se jako druhý nejúspěšnější tým sezony posunul na šestou příčku. Z českých týmů je nejlepší Slavia na 72. místě, Sparta je o dvě příčky za ní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články