Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Bohemians i bez vyloučeného Sňozíka remizovali s Jabloncem

Praha - Remízou 1:1 se se rozešli ve 20. kole nejvyšší domácí soutěže fotbalisté Bohemians 1905 s týmem Jablonce. Domácí, kteří hráli téměř hodinu bez vyloučeného brankáře Sňozíka, sahali po třech bodech, když vedli od 68. minuty brankou Morávka, remízu zachránil hostů šest minut před koncem střídající Necid. "Klokani" tak na jaře ani na čtvrtý pokus nevyhráli a bodově se na ně už dotáhl poslední Most, který porazil Mladou Boleslav.

Jablonecký fotbalista
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Bohemians proti Jablonci po delší době nastoupili s útočnou dvojicí Škoda - Slezák, v celku soupeře se na jaře poprvé objevil v základní sestavě bývalý reprezentant Fukal. Jablonci však chyběli zranění Eliáš, Zábojník a Žofčák, Pražané postrádali zraněného Rezka a pro virózu i Kunáška.

Oba celky začaly souboj svižně, Bohemians se snažili útočit, hostí více spoléhali na rychlé brejky. První vážnější šanci měli domácí v jedenácté minutě, ale pohotová dorážka Morávka neprošla přes jablonecké obránce. Na druhé straně se do slibné pozice po dostával Straka, kterého v poslední chvíli stačil odzbrojil Ivan Hašek.

Největší šanci Bohemians v prvním poločase nevyužil ve 26. minutě Škoda. Bartek unikl po levé straně Barankovi, ve vápně před ním upadl Huber a po jeho centru hlavičkou ze tří metrů domácí útočník vysoko přestřelil.

Klíčový moment zápasu přišel ve 32. minutě. Na dlouhý centr za obranu domácích si naběhl Straka, jehož před pokutovým územím srazil brankář Sňozík a rozhodčí Adam mu bez váhání ukázal červenou kartu. Do branky nastoupil místo něj Zich a při prvním ligovém startu po následném trestném kopu Fukala ze třiceti metrů jen s námahou míč vyrazil míč na břevno.

Početní převahu mohli hosté zužitkovat ve 39. minutě. Klapka postupoval z pravé strany pokutového území sám na branku, ale do jeho střely se obětavě položil stoper Rada. O tři minuty později Zich skvěle chytil ránu z úhlu, ale jen z několika metrů, Straky.

Ani v deseti se ale domácí nezaměřili jen obranu. Jenže střela Slezáka postrádala razanci i přesnost a po výborném individuálním průniku Moravce chyběl stejnému hráči ke skórování krok.

Obrovská bojovnost, nasazení a snaha však přinesly domácím i v oslabení kýžený gól. V 68. minutě po akci střídajícího Kotyzy se odražený míč dostal k osmnáctiletému Morávkovi. Ten i s dávkou štěstí ve třetím zápase po sobě dokázal skóroval a mále tím zajistil domácím důležitou čtvrtou výhru v soutěži.

Té se ale Bohemians nakonec nedočkali. V závěru se sice dostal na trávník ke svému 200. ligovému zápasu i střídající záložník domácích Kuchař, který se do ligové soutěže vrátil po čtyřech letech, ale ze tříbodového zisku se neradoval. Šest minut před koncem se totiž po centru Hamouze prosadil další střídající hráč Necid a podruhé na jaře zajistil Jablonci důležité body za remízu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články