Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Arsenal vyřadil z Ligy mistrů obhájce z AC Milán

Praha - Fotbalisté AC Milán neobhájí prvenství v Lize mistrů. Snahy italského klubu rozmetal v osmifinále londýnský Arsenal, který po bezbrankové domácí remíze dnes zvítězil v odvetě na San Siru 2:0. V boji o prestižní trofej pokračují také Manchester United a Barcelona. Oběma fotbalovým týmům shodně stačily hubené domácí výhry 1:0. O postupujícím z duelu FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul rozhodly po výsledku 3:2 až penalty, při nichž se třemi úspěšnými zákroky zazářil brankář tureckého celku Demirel.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Do šlágru na San Siru nezasáhli zdravotně indisponovaní čeští reprezentanti. Na čtvrtfinále se z nich teď může těšit alespoň reprezentační kapitán Tomáš Rosický, zatímco pro Marka Jankulovského soutěž skončila.

Oba trenéři se museli obejít bez řady dalších hráčů. Domácímu Ancelottimu chyběli Dida, Emerson, Ronaldo a Seedorf. Naopak na fotbalové trávníky se vrátili Nesta, Pirlo a Kaká. Kouč Wenger nemohl počítat vedle Rosického s Eduardem a Tourém. Van Persie usedl jen na lavičku náhradníků.

Zatímco první souboj byl ve znamení taktiky a defenzivy úřadujících šampionů, dnes hrál italský tým útočněji. Dokázal vytvořil tlak a Almunia několikrát svůj celek podržel. Snažili se ale i hosté. Domácí obranu neustále zaměstnávala především střelec Adebayor. Rozhodnutí přišlo až v úplném závěru zápasu, když šest minut před koncem střelil míč do brány Fabregas. Obhájce dorazil v nastavení Adebayor a AC Milán poprvé na San Siru prohrál s anglickým soupeřem.

Fotbalisté Barcelony, kteří vyhráli už první souboj v Glasgowě, si dnes poradili i se skotským mistrem.  Ve třetí minutě po brazilské kombinaci Ronaldinho - Sylvinho rozhodl o postupu týmu do osmifinále Xavi.

Manchester po vydřené remíze v Lyonu potvrdil, že na vlastním trávníku je nesmírně silný. Přestože nemohl nastoupit zraněný Giggs, domácí soupeře přehrávali. Francouzský mistr se do šancí přesto příliš nepouštěl.  Naopak Benzema hodně zaměstnával domácí obranu a sedmatřicetiletý veterán Van den Saar v brance United musel ukázat své umění při dělovce Källströma. Old Trafford rozjásal až ve 41. minutě Portugalec Ronaldo, ke kterému se dostal odražený míč po střele Andersona.

V Seville se zrodilo překvapení. Ačkoliv domácí tým FC opět ukázal ofenzivní sílu, brankář Demirel si ani nestačil sáhnout na míč a už dvakrát jej lovil ze sítě. Na stadionu Sáncheze-Pizjuána se v úvodní desetiminutovce trefili Daniel Alves a Keita. Deivid sice po dvaceti minutách snížil stav zápasu na 2:1, ale útočník Kanouté do poločasu přidal ještě jednu branku.

Výsledky - osmifinále:  

AC Milán - FC Arsenal 0:2 (0:0)            

FC Barcelona - Celtic Glasgow 1:0 (1:0)          

Manchester United - Olympique Lyon 1:0 (1:0)    

FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul 3:2 po prodl (3:2, 3:1), na pen. 2:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články