Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slovenští fotbalisté doma prohráli s Chile

Žilina - Slovenští fotbalisté prohráli doma v přípravném utkání s Chile 1:2 a utrpěli první porážku od postupu na mistrovství světa. Jediný gól domácího týmu v Žilině dal Stanislav Šesták, který v 16. minutě vyrovnal. Útočník bundesligové Bochumi potvrdil výbornou střeleckou formu v národním mužstvu, když v posledních sedmi startech skóroval čtyřikrát. Jihoamerickému celku, který bude příští rok rovněž hrát na šampionátu v Jihoafrické republice, zajistil vítězství deset minut po přestávce Parédes.

Trénink slovenské reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Soupeř byl vynikající a zaslouženě vyhrál. V mnohém mi připomínali
Barcelonu. V prvním poločase nám prakticky nepůjčili míč," řekl po zápase
slovenský kouč Vladimír Weiss s tím, že by se s Chile příští rok na mistrovství světa nerad potkal znovu. "Snažili jsme se takticky eliminovat jejich přednosti a v závěru jsme mohli při troše štěstí vyrovnat," uvedl Weiss.

Brazílie porazila Omán, ale příliš neoslnila

V dalším přípravném zápase narazili fotbalisté Brazílie po sobotní výhře nad Anglií na soupeře méně zvučného jména Omán, kterému však dokázali vstřelit pouze o jednu branku více, a vyhráli 2:0. První tým světového žebříčku začal proti 79. mužstvu pořadí FIFA rychle naplňovat roli favorita a ve 4. minutě otevřel skóre Nilmar, který rozhodl zápas s Anglií. V dalším průběhu už se pětinásobní mistři světa střelecky neprosadili. Výhru jim pomohl potvrdit vlastním gólem ománský záložník Al Ghailani.

Brazilský výběr si vylepšil bilanci na 14 vítězství z uplynulých 17 zápasů. "Byla to dobrá sezona a jsem rád, že jsme ji zakončili tímhle způsobem," uvedl záložník Kaká. "Po zápase s Anglií jsme byli unavení, proto nebyl náš výkon optimální," prohlásil kouč Carlos Dunga. "Omán se zlepšuje a jestli v tom bude takhle pokračovat, příště postoupí na mistrovství světa," dodal světový šampion z roku 1994.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články