Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia smazala dvougólovou ztrátu proti Valencii

Praha - Fotbalisté pražské Slavie dokázali po famózním závěru ve čtvrtém utkání základní skupiny Evropské ligy proti Valencii i bez vyloučeného Šenkeříka smazat dvougólovou ztrátu a po remíze 2:2 jim stále zůstává naděje na postup. Španělský celek poslal do vedení z penalty Joaquín, druhý gól přidal hned po pauze Maduro, ale oslabený český mistr v posledních jedenácti minutách srovnal zásluhou Jandy a Grajciara. Slávisté tak navázali na remízu 1:1 z úvodního duelu. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Kouč Jarolím překvapil a teprve podruhé v sezoně postavil obvyklého stopera Suchého na pozici defenzivního záložníka. Slávistický kapitán zastoupil Ragueda, který pykal za vyloučení z úvodního duelu ve Valencii. Ve středu domácí obrany se po delším čase objevil Čelůstka a mezi tyče se vrátil uzdravený Romanovs, jenž zatím na podzim nastoupil v jediném soutěžním utkání.

Po minutě ticha za zesnulého Františka Veselého Slavia v úvodu naznačila, že by mohla zopakovat nečekanou remízu z prvního souboje ve Valencii. Dva nebezpečné průniky po pravé straně podnikl Grajciar, ale tím elán domácího týmu skončil a hosté i bez potrestaného střelce Villy převzali otěže hry. Ve 12. minutě zapomněli Pražané za svými zády Žigiče, který sice Romanovse nepřekonal, ale způsobil mu zranění kolene, kvůli němuž nakonec lotyšský gólman musel střídat.

Ještě předtím ale lovil míč ze své sítě. Ve 21. minutě srazil Hubáček ve vápně Matu a Joaquín předvedl, jak se mají kopat penalty. O chvíli později už musel ze hřiště zraněný Romanovs a mezi tyče se tak znovu vrátil Vaniak. Slávisté po půlhodině hry zahrozili Grajciarovou střelou, ale jinak se ani za nepříznivého stavu nikam netlačili, a hosté tak mohli v klidu kombinovat.

Valencie v klidu hlídala výsledek až do 79. minuty

Po skončení úvodního dějství dostal Šenkeřík za strkanici žlutou kartu, a když pak ve 48. minutě "zajel" do uzdraveného hostujícího kapitána Marcheny, musel předčasně pod sprchy. To už Slavia prohrávala o dva góly, protože dvě minuty po příchodu z kabiny napálil odražený míč do horního růžku Vaniakovy branky Maduro. Valencie v klidu držela výsledek a zdálo se, že je rozhodnuto. Na posledních 11 minut ale domácí fanoušci dlouho nezapomenou.

V 79. minutě snížil po Grajciarově rohovém kopu přesnou hlavičkou střídající Janda a ještě než se stihli hosté vzpamatovat, inkasovali od slávistů za tři minuty podruhé. Hloušek dal vzpomenout na své rychlé úniky z prvního duelu, pláchl po levé straně a odražený míč proměnil ve vyrovnávací trefu Grajciar. V nastavení ještě musel pod sprchy za druhou žlutou kartu valencijský Baraja a pak už se Edenem po delší době opět rozezněl bouřlivý potlesk spokojených diváků.

Slavia Praha - Valencie 2:2 (0:1)

Branky: 79. Janda, 82. Grajciar - 22. Joaquín z pen, 47. Maduro. Rozhodčí: Moen - Larsen, Wiken (všichni Nor.). ŽK: Šenkeřík, Trapp, Grajciar, Šmicer - Pablo, Mathieu, del Horno, Baraja. ČK: 48. Šenkeřík - 90.+3 Baraja. Diváci: 10 624.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články