Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liverpool potřebuje v Lyonu bodovat

Praha - Zlý podzim fotbalistů Liverpoolu se může po středě vyjímat v ještě tmavějších barvách, přestože si jeho fanoušci po šňůře špatných výsledků nechtějí připustit další špatnou zprávu. Pokud ale "Reds" neuspějí v zápase Ligy mistrů v Lyonu a odejdou poraženi jako před dvěma týdny na domácí půdě, postup do jarních bojů už pro ně bude téměř ztracen. Zápas můžete sledovat na ČT2 nebo na zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Lyon naopak v případě čtvrté výhry za sebou v předstihu oslaví účast v osmifinále. Radovat se ve skupině G může i Sevilla a za jistých okolností ve skupině H i Arsenal, kterému bude asi dál chybět zraněný Tomáš Rosický, společně s Olympiakosem Pireus. Středeční zápasy se ponesou také ve znamení touhy velkých favoritů po odplatě. Barcelona chce Kazani vrátit potupnou prohru z Nou Campu, ve stejné skupině F Inter Milán na půdě Dynama Kyjev bude chtít zapomenout na remízu na San Siru.

Ve zdaleka nejsložitější pozici ze všech favoritů je ale Liverpool. Jediná výhra z posledních sedmi soutěžních zápasů, to je tristní bilance vítězů Ligy mistrů z roku 2005. Když Liverpool padne i ve Francii, budou už jeho šance mizivé, přitom v posledních pěti sezonách pokaždé nástrahy základní skupiny přešel.

"Zažíváme těžké časy, bolí to. Když jsme porazili Manchester, mysleli jsme, že jsme z nejhoršího venku, ale další dvě porážky nás zase vrátily dolů. Musíme zvednout hlavy, protože v Lyonu nás čeká velmi důležitý zápas," uvedl obránce Jamie Carragher. Ten povede Liverpool jako kapitán, protože Steven Gerrard je dál mimo hru kvůli poraněným tříslům.

Není to jediná komplikace pro kouče Rafaela Beníteze, který čelí největší kritice za své pětileté působení. Zraněný je i obránce Škrtel a záložníci Riera s Fábiem Auréliem. V tíživé situaci Benítez musí nasadit kanonýra Fernanda Torrese, který při víkendové prohře na půdě Fulhamu sice vstřelil gól, ale strávil na hřišti jen hodinu. Pak znovu střídal kvůli přetrvávajícím problémům s přitahovačem. V Lyonu však prý vypomůže. "Zkoušíme jej dát dohromady, přestože je tam hrozba operace. Ale musíme ho vzít, protože moc možností prostě nemáme," posteskl si Benítez.

Kazaň i Dynamo cítí šanci

Také Barcelona a Inter si ve skupině F zahrávají se svým soudem, přestože v konkurenci Kazaně a Dynama Kyjev měly být jasnými favority. Nyní je všechno jinak, Barcelona a východoevropské kluby mají po čtyřech bodech, Inter je poslední se třemi remízami. Kazaň i Dynamo vycítily šanci, zvláště po překvapivých výsledcích na hřištích gigantů.

Velkoklub z východu Dynamo Kyjev byl v posledním ligovém zápase už možná myšlenkami u bitvy s Interem, protože jako lídr soutěže překvapivě jen remizoval se Lvovem. Inter mobilizuje všechny síly, další ztráta by jeho vyhlídky mohla ohrozit. "Věděli jsme, že máme těžkou skupinu, a teď se všechno ještě víc zkomplikovalo. Proto ze sebe musíme vydat to nejlepší," prohlásil útočník Diego Milito.

Na osmifinálové jarní boje se může těšit Sevilla, pokud porazí Stuttgart, na jehož půdě minule vyhrála 3:1. Španělskému klubu by stačila i remíza, pokud Glasgow Rangers vyhrají v rumunském Urziceni. To však pro Skoty vypadá jako těžký úkol poté, co u nich před dvěma týdny rumunští mistři vyhráli 4:1. Arsenal je také blízko postupu, ale musí doma porazit nizozemského šampiona Alkmaar. Výhra londýnského klubu by pomohla i Pireu, který by pak v případě vítězství nad Standardem Lutych měl také osmifinále jisté.

Středeční program:

Skupina E: Olympique Lyon - FC Liverpool (ČT2 a web ČT24), AC Fiorentina - VSC Debrecín.

Skupina F: Rubin Kazaň - FC Barcelona (18:30), Dynamo Kyjev - Inter Milán.

Skupina G: Unirea Urziceni - Glasgow Rangers, FC Sevilla - VfB Stuttgart.

Skupina H: Standard Lutych - Olympiakos Pireus, FC Arsenal - AZ Alkmaar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články