Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Lize mistrů může slavit postup čtveřice týmů

Praha - Čtyři týmy a také dva čeští fotbalisté si mohou dnes večer v Lize mistrů s předstihem zajistit postup do vyřazovací fáze. Už dva zápasy před koncem základní skupiny mohou slavit účast v osmifinále Chelsea s brankářem Petrem Čechem, francouzské Bordeaux se záložníkem Jaroslavem Plašilem, Manchester United a FC Porto. Ve hře by se mělo objevit šest Čechů, mimo hru bude zraněný Marek Jankulovski z AC Milán. Zápas italského týmu s Realem Madrid odvysílá od 20:45 ČT4 a zpravodajský web ČT24. Další informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Stačilo čtrnáct dní a AC Milán s Realem Madrid si zcela vyměnily role. Zatímco před úvodním soubojem před dvěma týdny byl na koni "Bílý balet", nyní se mnohem lépe dýchá italskému velkoklubu a jeho kouči Leonardovi, kterému hrozil vyhazov. "Rossoneri" ve španělské metropoli zvítězili 3:2 a už sedm soutěžních zápasů neprohráli. "Tým krůček po krůčku přichází k sobě. Hráči jsou v pohodě. Víme, že cesta je dlouhá, ale mužstvo začíná věřit ve své schopnosti," pochvaloval si záložník Clarence Seedorf. Na San Siro se poprvé od svého letního přesunu do Realu vrátí Kaká, který v milánském dresu strávil povedených šest let.

To Real nemá příliš důvodů k radosti. Po nešťastné porážce s AC Milán utrpěl šokující debakl 0:4 v domácím poháru na hřišti třetiligového Alcorcónu a rozčarované fanoušky uklidnila až víkendová výhra 2:0 nad Getafe. "Ukázali jsme lepší tvář. Věřím, že proti AC zapomeneme na poslední týdny," prohlásil bek Pepe.

Je nám líto, video expirovalo.
Atlético Madrid a FC Chelsea před LM

Chelsea má úchvatnou formu, do Madridu si jede pro postup

Z posledních čtyř soutěžních duelů má skóre 17:0 a vede Premier League i svou skupinu v Lize mistrů. Postup jede zpečetit do Španělska na hřiště tápajícího Atlétika Madrid v sestavě s bývalým českým reprezentantem Tomášem Ujfalušim, jehož tým před dvěma týdny utrpěl na Stamford Bridge debakl 0:4. Londýňanům, kteří zatím v Lize mistrů neztratili ani bod, může stačit k postupu i remíza, pokud v souběžně hraném utkání APOEL Nikósie neporazí Porto. Portugalský celek posune dál výhra na Kypru, podpořená tím, že Chelsea neprohraje v Madridu.

Palebnou sílu Chelsea v úterý ještě zvýší útočník Didier Drogba, jemuž vypršel třízápasový trest za nesportovní chování vůči rozhodčímu z jarního semifinále proti Barceloně. Kanonýra z Pobřeží slonoviny čeká jubilejní 50. zápas v Lize mistrů v dresu "Blues".

Bayern Mnichov hraje jubilejní zápas

Skupině A nečekaně vévodí neporažené Bordeaux. Francouzský šampion si může zajistit postup, když vyhraje na hřišti Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub se chystá na 350. zápas v evropských pohárech a i bez potrestaného Van Buytena, který před týdnem vítěznou trefou v lize proti Frankfurtu zřejmě zachránil kouče Van Gaala, potřebuje nutně získat tři body. "My si jedeme na Bayern minimálně pro bod, chceme překvapit," řekl kapitán Bordeaux Alou Diarra.

Jen málokdo pochybuje o tom, že v úterý postoupí do další fáze Manchester United. Šampion z loňského roku hodlá i proti CSKA Moskva s českým útočníkem Tomášem Necidem potvrdit, že v Lize mistrů poslední dobou téměř nerozdává body. United prohráli jen jediný zápas z předchozích 29 duelů a v 18 z nich udrželi čisté konto.

Pokud v druhém utkání skupiny neporazí Besiktas Istanbul, jehož barvy hájí Tomáš Sivok, německý Wolfsburg, posune Manchester do osmifinále i nerozhodný výsledek. V Turecku na český souboj nejspíš opět nedojde, protože Jan Šimůnek odehrál za Wolfsburg na podzim jen jediný bundesligový duel.

Z českých hráčů by se měl představit ještě obránce Zdeněk Grygera z Juventusu Turín, který zavítá na hřiště Maccabi Haifa.

Úterní program:

Skupina A: Bayern Mnichov - Girondins Bordeaux, Maccabi Haifa - Juventus Turín.

Skupina B: Manchester United - CSKA Moskva, Besiktas Istanbul - WfL Wolfsburg.

Skupina C: AC Milán - Real Madrid (ČT4), Olympique Marseille - FC Curych.

Skupina D: APOEL Nikósie - FC Porto, Atlético Madrid - FC Chelsea.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články