Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec postoupil do čtvrtfinále domácího poháru

Liberec – Fotbalisté Liberce částečně napravili dosud nepříliš vydařené účinkování v letošní sezoně ligy a postoupili do čtvrtfinále národního fotbalového turnaje Ondrášovka Cup. V odvetě 4. kola proti pražským Bohemians 1905 remizovali 1:1, a udrželi si tak náskok z prvního vzájemného utkání, ve kterém porazili Klokany 2:1. Přitom ještě pět minut před koncem dnešní odvety drželi postupový trumf Pražané díky nejtěsnějšímu vedení 1:0. Podrobnější informace získáte na serveru fotbalzive.cz.

Severočeši si přivezli už z prvního utkání dobrý základ pro odvetu, ale nesměli v utkání zakolísat. Od počátku měli herně navrch, už v první desetiminutovce spálili své šance Bosanič, Blažek a Papoušek. Hosté vyrovnali hru až po půlhodině, ale jejich postupné akce neměly šanci na úspěch, jen Bartkův pokus vyzkoušel před poločasem libereckou defenzivu. Naopak domácí zahazovali další postupové pojistky, které měli na nohou Blažek a Janů.

I po pauze měli navrch domácí, kteří náskok z prvního utkání chtěli potvrdit, ale další šance vycházely nazmar. Hosté se k prvnímu střeleckému pokusu osmělili až pětadvacet minut před koncem, poté se zastřeloval střídající Hartig. Jenže nakonec se trefili právě Pražané: deset minut před koncem našel Dian centrem Hartiga a ten ještě otevřel postupové naděje. Ty definitivně utnul pět minut před koncem domácí Blažek, který tvrdou ranou z levé strany vyrovnal na konečných 1:1.

Výsledky dalších dnešních odvet:

Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo 0:0 (1. zápas 3:1, postupuje Olomouc)

Baumit Jablonec - Sokol Živanice 5:1 (1. zápas 1:1, postupuje Jablonec)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články