Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hübschman pomohl brankou k výhře Šachtaru nad Toulouse

Praha - Český fotbalový reprezentant Tomáš Hübschman přispěl v Evropské lize brankou k vysoké výhře Šachtaru Doněck nad francouzským Toulouse 4:0. Ukrajinský vítěz posledního ročníku Poháru UEFA vyhrál i třetí zápas ve skupině J a s devíti body jasně kráčí za postupem. Třetí výhru dnes vybojovali i fotbalisté Salcburku a Sportingu Lisabon. Eindhoven doma porazil FC Kodaň 1:0 a vede tabulku skupiny K o tři body před Spartou. Ve skupině B Lille navázalo na minulé vítězství 5:1 nad Slavií a doma porazilo Janov 3:0.

Osmadvacetiletý Hübschman se trefil za Šachtar poprvé od dubna, když ve 39. minutě zvýšil už na 3:0. Z postu defenzivního záložníka se dostal až na hrot, kde tečoval střelu Rata okolo nohy brankáře a mohl se radovat z osmé branky za pět let v dresu ukrajinského celku. V druhé půli přidali fotbalisté Šachtaru čtvrtou branku a trenér Lucescu za rozhodnutého stavu po hodině hry Hübschmana stáhl ze hřiště.

Stoprocentní bilanci má nadále i Sporting Lisabon, který vyhrál na hřišti lotyšského Ventspilsu 2:1, a také úřadující Salcburk. Rakouský mistr ve skupině G doma porazil Levski Sofia 1:0 brankou bývalého záložníka Slavie Praha Dušana Šventa. Slovenský fotbalista se prosadil v nastaveném čase úvodní půle ranou z 20 metrů.

Ve skupině K porazil Eindhoven doma FC Kodaň 1:0 a vede tabulku o tři body před Spartou. Domácí byli blízko vedení už ve 33. minutě, ale útočník Reis neproměnil penaltu. Brazilec své zaváhání napravil v 72. minutě a gólem zařídil PSV těsné vítězství. Celý zápas odehrál na kraji obrany dánského celku Zdeněk Pospěch, jeho spoluhráč Libor Sionko zůstal opět jen na lavičce náhradníků.

Vysoké výhry byly k vidění v Lille, Istanbulu nebo v Lisabonu

Ve skupině B Lille navázalo na minulé vítězství 5:1 nad Slavií a doma porazilo Janov 3:0. O úvodní dvě branky se postarali nedávní soupeři českých reprezentantů v kvalifikaci o mistrovství světa. Nejprve otevřel skóre polský záložník Obraniak a po změně stran zvýšil slovenský útočník Vittek. V závěru skóre uzavřela největší hvězda týmu Hazard. Lille tak drží neporazitelnost a vede tabulku o dva body před Valencií.

Galatasaray Istanbul ukázal, že umí vyhrávat i bez gólů Milana Baroše. Český reprezentant tentokrát zůstal jen mezi náhradníky, turecký celek přesto doma přehrál Dinamo Bukurešť 4:1. Baroše střelecky zastoupily další velké hvězdy týmu Kewell, Elano a hned dvakrát Nonda.

Velkou ostudu zažil Everton, který utrpěl debakl 0:5 na hřišti Benfiky Lisabon. Po dvou brankách si připsali útočníci Cardozo a Saviola, jednou se trefil stoper Luisao. Pět gólů nastřílel i Hapoel Tel Aviv, který doma přehrál dosud neporažený Rapid Vídeň 5:1.

Z výhry se radovali i další Češi. Reprezentanti David Jarolím a David Rozehnal pomohli Hamburku k těsnému vítězství 1:0 na hřišti Celtiku Glasgow. Heerenveen s Michalem Papadopulosem v útoku využil špatné formy Herthy Berlín a na jejím hřišti vyhrál rovněž 1:0. Posledních 24 minut u toho byl i Michal Švec. Souboj stopera Anderlechtu Ondřeje Mazucha s útočníkem Lukášem Magerou, který odehrál posledních devět minut v dresu Temešváru, skončil bez branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články