Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V souboji velikánů Real Madrid podlehl AC Milán 2:3

Praha - Středeční program třetího kola Ligy mistrů ozdobil souboj nejúspěšnějších klubů fotbalové historie. Sedminásobný šampion starého kontinentu AC Milán zvítězil na hřišti devítinásobného evropského krále Realu Madrid 3:2. Španělé tak ztratili první body v soutěži. Vedení neudržel ani Bayern Mnichov v Bordeaux, na čemž měl velkou vinu Thomas Müller, jenž byl vyloučen už po půlhodině hry. Nejjistější výhru zaznamenala Chelsea, která poslala domů Atlétiko Madrid se čtyřbrankovým výpraskem a stejně jako Manchester United po výhře 1:0 na hřišti CSKA míří za postupem. Program přinesl také dva vlastní góly a pět vyloučených. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Na úvodních třech gólech na stadionu San Bernabeu se podíleli výraznou měrou brankáři. Raúl už v 19. minutě zužitkoval aktivní hru "Bílého baletu", ale jeho zásahu předcházela nevídaná minela gólmana Didy, kterému vypadl míč z ruky. Jenže jeho protějšek Casillas po změně stran v rozmezí čtyř minut dvakrát zaváhal při ojedinělých pokusech hostů, na které sice Real ještě zareagoval vyrovnáním, ale nakonec se po druhé brance Pata radovali hosté. Na obou stranách v dramatickém závěru rozhodčí neuznal po jednom gólu.

Dvaatřicetiletý španělský fotbalista Raúl vstřelil v evropských soutěžích podle statistických údajů UEFA 68. gól a dotáhl se v přímém souboji na milánského Filipeho Inzaghiho, s nímž se dělí o vedoucí příčku dlouhodobých střeleckých statistik. Agentura Reuters do svých údajů nezapočítává kvalifikační kola, proto se podle jejích propočtů Raúl dotáhl na vedoucího Gerda Müllera, jenž zaznamenal v různých pohárových soutěžích celkem 66 branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Středeční Liga mistrů

O největší kanonádu večera se postarala londýnská Chelsea. V souboji dvou posledních českých reprezentačních kapitánů se více radoval gólman Čech, jenž udržel při výhře 4:0 čisté skóre, zatímco jeho ex-spoluhráč Ujfaluši prožil smutný večer.

Nechyběly góly do vlastní sítě

Hned na dvou stadionech byly k vidění vlastní góly, ale Ciani z Bordeaux dokázal svoji chybu v utkání s Bayernem odčinit trefou i do druhé sítě. Francouzský celek, v jehož sestavě nastoupil i Jaroslav Plašil, přidal do poločasu druhý gól a výsledek 2:1 udržel. V době druhé domácí trefy už nebyl na hřišti hostující Müller, jenž byl vyloučen po druhém napomínání ve 30. minutě, v závěru ho následoval ještě Van Buyten.

Vlastní gól si vstřelilo ve 22. minutě také Porto v duelu proti Apoelu Nikósie, ale ze jedenáct minut bylo vyrovnáno po trefě Hulka a tentýž hráč utkání rozhodl těsně po pauze proměněnou penaltou. Domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Mariana Gonzáleze.

Besiktas se stoperem Tomášem Sivokem vybojoval cennou bezbrankovou remízu ve Wolfsburgu. Domácí nezdar znásobila ztráta kanonýra Grafiteho, jenž byl vyloučen a svému týmu bude příště citelně chybět. Z výhry Juventusu 1:0 nad Maccabi Haifa se neradoval přímo v akci Zdeněk Grygera, který se neobjevil ani na lavičce náhradníků. Rozhodnutí přinesla Chiellinova trefa krátce po změně stran, hostující náhradník Dutra byl v 68. minutě vyloučen.

Manchester United výhrou v Moskvě vykročil k postupu

Šťastnou výhru vybojovali v podvečerní předehrávce fotbalisté Manchesteru United, jejichž vítězství 1:0 na hřišti CSKA Moskva zajistil čtyři minuty před koncem Valencia. O třináct minut dříve byl vystřídán v sestavě domácích český reprezentant Tomáš Necid. Hosté rozhodli zvýšeným tlakem po pauze a čtyři minuty před koncem byl anglický klub za svou aktivitu odměněn: po spolupráci Naniho s Berbatovem se dostal k zakončení na pravé straně šestnáctky Valencia a křížnou střelou rozhodl.

Utkání základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Girondins Bordeaux - Bayern Mnichov 2:1 (2:1)

Juventus Turín - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)

Skupina B:

VfL Wolfsburg - Besiktas Istanbul 0:0

CSKA Moskva - Manchester United 0:1 (0:0)

Skupina C:

Real Madrid - AC Milán 2:3 (1:0)

FC Curych - Olympique Marseille 0:1 (0:0)

Skupina D:

FC Porto - APOEL Nikósie 2:1 (1:1)

FC Chelsea - Atlético Madrid 4:0 (1:0)

Chelsea - Atlético Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články