Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň je ve čtvrtfinále poháru, Sparta dala venku pět gólů

Plzeň/České Budějovice - Plzeňští fotbalisté se stali prvními čtvrtfinalisty Ondrášovka cupu. Po třígólovém vítězství v Kladně jim v domácí odvetě stačila k postupu do jarního pokračování pohárové soutěže remíza 1:1. K postupu má velmi blízko i Sparta, která v úvodním osmifinálovém utkání vyhrála v Českých Budějovicích vysoko 5:0.

Plzeň - Kladno

Reportáž z utkání sledujte zde

V Plzni fauloval v 13. minutě unikajícího Petrželu stoper Procházka a z následné penalty poslal domácí tým do vedení Rezek, který skóroval ve všech pěti dosavadních vystoupeních mužstva v poháru. Po oboustranně otevřené hře se hosté dočkali v 35. minutě vyrovnání, když po rohu překonal Zoubele brankáře Daňka technickou střelou z 20 metrů k pravé tyči. V druhé půli mohla aktivnější Plzeň strhnout vítězství na svou stranu. V největších šancích ale selhal Petržela, a tak odvetný souboj skončil smírně.

Kalouda si připsal hattrick

Sparta rozhodla duel na jihu Čech už v prvním poločase a mezi 23. a 28. minutou nastřílela soupeři čtyři góly. Autorem tří z nich byl Luboš Kalouda, na čtyřech brankách se podílel Bony Wilfried. Hosté přitom nastoupili v kombinované sestavě, v níž chybělo pět hráčů ze základní jedenáctky ve vítězném pražském derby.

Letenský klub si nakonec odvezl pětibrankový náskok, který mu dává prakticky jistotu postupu do jarního pohárového čtvrtfinále. S Českými Budějovicemi se Sparta znovu utká už v sobotu doma v lize, pohárová odveta se v Praze hraje 28. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články