Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Odjezd polských fandů probíhá v klidu

Praha/Ostrava - Polští fotbaloví fanoušci opouštějí po sobotním kvalifikačním utkání Českou republiku zatím bez problémů. Při jejich nočních i ranních přesunech na hranice vlaky, auty i autobusy policie nemusela zasahovat u žádné výtržnosti či jiné mimořádné situaci. Potvrdili to pražští i severomoravští policisté. Na utkání Česko-Polsko podle nich přijelo až 4000 polských fanoušků.

Bez incidentů se obešla také cesta fanoušků obou týmů nočním vlakem Excelsior, kterým z Prahy odjelo po půlnoci asi 120 Poláků. Po příjezdu do Bohumína na Karvinsku, kde polští fanoušci čekali zhruba dvě hodiny, pokračovali v klidu osobním vlakem do Katovic. "Nepředpokládáme, že by nějaká početnější skupina jela dalším vlakem z Prahy," řekl mluvčí severomoravské policie Miroslav Pech.

Policisté podle něho doprovázeli na cestě z Prahy i tři autobusy Poláků, poslední z nich měl přejet hranice po 10:00. "Ani v silniční dopravě zatím nedošlo k žádnému omezení. V souvislosti s přepravou fanoušků jsme nezaznamenali žádnou dopravní nehodu ani omezení provozu," dodal mluvčí.

Naopak před zahájením utkání, v němž český tým porazil Polsko 2:0, potvrdili polští fanoušci svoji špatnou pověst. Část z nich napadla pořadatele a pokusila se vniknout na stadion bez vstupenek. Strhla se bitka s policií, vzduchem létaly dělobuchy a dýmovnice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články