Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kladenský Beneš zůstává se zlomenou čelistí v nemocnici

České Budějovice - Krátce před koncem fotbalového utkání desátého kola Gambrinus ligy mezi Českými Budějovicemi a Kladnem se v hlavičkovém souboji srazili domácí Peter Černák a kladenský Vít Beneš. Hostujícímu hráči zapadl jazyk a přibližně půl minuty nedýchal. Po ošetření přímo na ploše byl převezen do českobudějovické nemocnice. Vyšetření ukázalo, že utrpěl zlomeninu čelisti, a čeká ho operace, které se podrobí v úterý už v pražském Motole, kam byl odpoledne převezen.

Vyšetření na CT potvrdilo nepříznivou prognózu. "Ukázalo zlomeninu dolní čelisti, ale to je zatím jediná zpráva, kterou máme. Víťa musí podstoupit ještě další vyšetření, abychom mohli společně rozhodnout, jak a kde bude léčba dál probíhat," řekl dopoledne klubový lékař Vladimír Lemon.

Sám fotbalista už se prý cítí lépe. "Hlava už mě tolik nebolí, je mi líp, až na tu čelist," uvedl pro kladenský web Beneš, který zatím ještě dál zůstane v českobudějovické nemocnice. Ještě na jednotce intenzívní péče hráč přemýšlel o návratu k fotbalu. "Doufám, že to bude co nejdříve. Myslím si, že třeba měsíc budu na marodce," řekl Beneš.

Je nám líto, video expirovalo.
Zranění fotbalisty Víta Beneše

Jeho prognózy však vzaly rychle za své. "Na operaci půjdu v úterý kolem poledne, pak budu pár dní v nemocnici. Čelist mám zlomenou a celou posunutou, budou mi ji drátovat. Řekli mi, že letos už se na hřiště nevrátím," povzdychl si v rozhovoru pro klubový web Beneš.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články