Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta prohrála v Kodani 0:1 a ve skupině je poslední

Kodaň - Fotbalisté Sparty Praha ve svém druhém utkání v Evropské lize prohráli na hřišti FC Kodaň 0:1 a ve třetině bojů skupiny K jsou s jedním bodem na posledním čtvrtém místě. Hosté hráli vyrovnanou partii jen do vedoucí branky dánského mistra, kterou ve 25. minutě vstřelil senegalský útočník N'Doye. Od té doby byli pánem na hřišti domácí, v jejichž dresu odehrál celý zápas Zdeněk Pospěch. Další bývalý sparťan Libor Sionko zůstal jen mezi náhradníky. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Sparta podporována pěti stovkami svých fanoušků nezačala špatně. Hráči plnili přání trenéra Chovance a byli aktivní, i když pár úvodních minut museli čelit domácímu náporu, který byl ale hodně neškodný. Zato první solidní akce hostů znamenala velké nebezpečí pro Wilandovu branku. Prudnikov, který nečekaně nahradil v základní sestavě Wilfrieda, při prvním kontaktu s míčem přihrál do solidní pozice Holendovi, jehož dělovka z hranice šestnáctky v síti neskončila jen díky výtečnému zákroku gólmana. 

Domácí se po sparťanské akci přece jen trochu stáhli a ve středu hřiště nechali hrát Spartu. O to nebezpečnější byli při standardních situacích, jako po rohu v 18. minutě, kdy zapomenutý Santin hlavičkoval ve velké šanci nad. Vzápětí byl na druhé straně v podobné šanci Prudnikov, ale nedokázal na zadní tyči dorazit centr tečovaný Holendou. V dobré pozici byl zanedlouho po rohu také Řepka, jehož hlavičku zachytil Wiland na brankové čáře.



Vítězství Kodaně zařídil N'Doye

Tím ale sparťanská aktivita na dlouhé minuty skončila. Krátce po Řepkově šanci se míč po Hubníkově odkopu středem hřiště vrátil třicetimetrovým pasem zpět a N'Doye se v souboji proti Blažkovi prosadil střelou k levé tyči. Od té chvíle to šlo se Spartou z kopce. Hráči si přestali věřit, středová řada výrazně zaostávala za domácí formací a výsledkem byl neustálý nápor Kodaně. Dánský tým si vytvořil další možnosti, ale v největší šanci střelec prvního gólu hlavou mířil nad. 

Ani po pauze se toho příliš nezměnilo, i když na hřiště přišel Střeštík a zanedlouho i Wilfried. Sparťané nebyli schopni udržet míč, obranné zákroky řešili jen dlouhými nákopy. Hra byla jednotvárná jako skandování domácího "kotle", zatímco ten hostující už ze samého zklamání ani slyšet nebyl. 

Až dvacet minut před koncem se Sparta zase trochu vymanila ze sevření, ale do ofenzivy se pouštěla v malém počtu. Prudnikov i Wilfried sice několikrát míč potáhli až před trestné území, ale tam proti početní převaze neuspěli. Snad jen několik rohů v poslední desetiminutovce mohlo něco změnit, ale sparťané neměli na vyrovnání už dost sil. Nejslibnější šanci spálil ve čtvrté nastavené minutě Kadlec, který neproměnil sólo.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články