Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po remíze v Olomouci postupuje do Evropské ligy Everton

Olomouc - Fotbalisté Evertonu si v Olomouci bez potíží ohlídali čtyřgólový náskok z prvního utkání a remízou 1:1 stvrdili postup do hlavní fáze Evropské ligy. A to i přesto, že hosté hráli od sedmé minuty bez vyloučeného Hibberta, který nedovoleně zastavil unikajícího Petra. I v oslabení hosté po trefě Pienaara vedli, domácí dlouhou přesilovku před vyprodaným stadionem využili deset minut před koncem a gólem Šultese alespoň srovnali. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

I když Sigma nenasadila nedoléčeného forvarda Hubníka, do soupeře se zvučným jménem se zakousla s vervou. Agresivitou a dobrým pohybem dostala hosty pod tlak a už v sedmé minutě z toho profitovala. Obránce Hibbert těsně před pokutovým územím zezadu srazil unikajícího Petra a francouzský arbitr bez váhání vytáhl červenou kartu. Trest mohl být dvojnásobný, kdyby z následného přímého kopu Bajer netrefil jen břevno.

V oslabení už anglický tým ofenzivou neplýtval vůbec. Přestože hosté nastoupili téměř v nejsilnější sestavě, viditelně hráli na údržbu, a když byli u míče, účelově zpomalovali tempo hry zdlouhavou rozehrávkou. Domácí ve vysokém nasazení vydrželi zhruba půlhodinu. Na gól měl nabito Hořava, ale svůj dělový volej po odraženém balonu ze sedmnácti metrů nestlačil mezi tyče.

Everton pak získal kontrolu nad zápasem. A těsně před poločasem udusil i teoretické šance Sigmy na postup: Osman se na pravé straně uvolnil přes Hořavu, Pienaar po jeho přihrávce špičkou nohy z deseti metrů zacílil levý roh olomoucké branky a rozjásal přibližně 350 příznivců v hostujícím sektoru.

To už Hanáci potřebovali dát za poločas šest gólů, ale nakonec byli rádi i za jeden. Vytrvalé úsilí ve druhé půli jim sice nepřineslo žádné velké gólové možnosti, ale v 80. minutě se dočkali alespoň vyrovnání. Obstarala ho dvojice střídajících mužů: Otepka nakrátko rozehrál trestný kop a Šultes možná i s lehkou tečí prostřelil z 20 metrů les několik hráčů před Howardem. Olomouc si i za remízu vysloužila ovace vyprodaného stadionu.

Sigma Olomouc - FC Everton 1:1 (0:1)

Branky: 80. Šultes - 43. Pienaar. Rozhodčí: Fautrel - Harchay, Gringore(všichni Fr.). ŽK: Onofrej - Gosling. ČK: 7. Hibbert (Everton). Diváci: 10.212 (vyprodáno). První zápas: 0:4, postupuje Everton.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články