Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slováci odtajnili nominaci na kvalifikační duel s Českem

Bratislava - Obránce Liverpoolu Martin Škrtel nechybí na soupisce Slovenska pro kvalifikační zápasy o postup na fotbalové mistrovství světa proti Česku a Severnímu Irsku (5. a 9. září). Nad nominací čtyřiadvacetiletého beka visel otazník kvůli nedávnému zranění čelisti. Do výběru trenéra Vladimíra Weisse se oproti přípravnému duelu s Islandem (1:1) vracejí i další opory: stoper Ján Ďurica z Lokomotivu Moskva, záložník Škody Xanthi Zdeno Štrba a záložník Rosenborgu Trondheim Marek Sapara. Nechybí ani Marek Hamšík z Neapole nebo koučův devatenáctiletý syn Vladimír Weiss, který působí v Manchesteru City.

V nominaci jsou jen dva brankáři: Ján Mucha z Legie Varšava a Ľuboš Kamenár z Nantes. "Rozhodl jsem se pozvat jen dva brankáře, protože je vždy těžké někoho poslat na tribunu. I tak mi ale nezbude nic jiného, než před každým zápasem oznámit čtveřici hráčů, že se nevešli na soupisku," řekl Weiss.

Slovensko je v čele kvalifikační skupiny, ČR je pátá

Trenér některé fotbalisty nominoval navzdory tomu, že ve svých klubech nehrají pravidelně. "Jsou to naši nejlepší hráči, takže si nominaci zaslouží. Věřím jim a doufám, že mě nezklamou. Během týdne, kdy budeme spolu, se budu snažit dostat je do správného rytmu," uvedl.

Slovensko je se ziskem 15 bodů v čele třetí kvalifikační skupiny, o dva body zpět je druhé Severní Irsko, třetí Slovinsko má na kontě 11 bodů a následuje Polsko s deseti. Český tým je předposlední s osmi body a případná prohra na Slovensku mu sebere reálnou naději na postup na šampionát v Jihoafrické republice 2010. Tabulku uzavírá beznadějně poslední San Marino.

Nominace Slovenska:

Brankáři: Mucha, Kamenár 

Obránci: Škrtel, Pekarík, Zabavník, Horváth, Ďurica, Čech, Čišovský, Hanzel 

Záložníci: Hamšík, Karhan, Weiss, Stoch, Sapara, Štrba, Kopúnek 

Útočníci: Šesták, Hološko, Vittek, Jendrišek, Novák

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články