Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mladá Boleslav otočila zápas s Kladnem a vyhrála 3:1

Kladno - Fotbalisté Mladé Boleslavi v dohrávce 3. kola první ligy otočili zápas v Kladně a po výhře 3:1 poskočili do čela tabulky. Středočeši jsou na špici díky lepšímu skóre před Brnem, Jabloncem a Ostravou. Naopak Kladno doma prohrálo podruhé za sebou a má na svém kontě jediný bod, hůře jsou na tom už jen Bohemians Praha. Boleslav porazila Kladno už popáté za sebou. Více informací najdete také na serveru Fotbalživě.cz.

Kladenští jen těžko mohli snít o lepším úvodu v duelu s neoblíbeným soupeřem, s nímž v šesti zápasech uhráli jedinou remízu. Středočeské derby domácí odstartovali bleskovým úderem po standardní situaci, při níž zaspala boleslavská obrana, a bek Bartoš přesnou hlavičkou po Holubově centru dokázal, že je i v ofenzivě platným hráčem.

Boleslav se naopak do utkání dostávala pomaleji a jejímu postupnému rozmachu hlavně pomohl záložník Táborský. Nejprve svojí slabší pravačkou z voleje gólmana Pavlíka po půlhodině jen postrašil, ale osm minut po poločase zužitkoval skvělou práci Sylvestreho, před nímž se trestuhodně rozestoupila kladenská obrana a Táborský zblízka lehce vyrovnal. Také Sylvestreho krásná akce povzbudila. Dvě minuty před poločasem potrestal kladenské za liknavost při obsazování podruhé. Tentokrát se vyhnul záložníkovi Strnadovi a ranou z téměř 30 metrů dokonal obrat v utkání.

Kladno hluché minuty ochromily a ani poločasová pauza domácí neprobrala. Naopak Boleslav vycítila, jak je soupeř rozhozený, a v 52. minutě mu zasadila další tvrdý direkt. Tentokrát jej obstaral kapitán Kulič, který skvělé sólo kolem pěti přihlížejících obránců završil přesnou přízemní ranou a navázal na svůj zásah z minulého duelu proti Liberci. Kladno tak po minulém nezdaru s Příbramí doma ztratilo zatím všechny body.

0
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články