Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zenit Petrohrad odvolal nizozemského kouče Advocaata

Moskva - Nizozemec Dick Advocaat už není koučem fotbalistů Zenitu Petrohrad. Vedení klubu jej odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům od počátku června, kdy se Advocaat rozhodl pro nabídku trénovat reprezentaci Belgie. K té má nastoupit v lednu příštího roku. Dočasným vedením ruského mužstva byl pověřen kouč juniorky Anatolij Davydov. Jedná se také o příchodu Roberta Manciniho, jenž naposledy vedl do loňského května Inter Milán. "Bohužel se po jeho rozhodnutí (trénovat Belgii) výsledky klubu zhoršily. Fanoušci i vedení nejsou spokojeni s postavením v tabulce," uvádí se na oficiální stránce vítězů Poháru UEFA z roku 2008, kterým patří po sedmnácti ligových zápasech sedmá příčka.

Jednašedesátiletý Nizozemec trénoval v Petrohradu od roku 2006 a hned v následující sezoně vyhrál mistrovský titul. Po triumfu v Poháru UEFA byl jako první cizinec od roku 1866 jmenován čestným občanem Petrohradu.

V poslední době Advocaat kritizoval sportovního ředitele Igora Kornějeva ohledně hráčských přestupů. Klub například prodal za deset milionů eur útočníka Pavla Pogrebňaka, jehož možným nástupcem v ofenzivě Petrohradu by mohl být podle informací ruského tisku český kanonýr Jan Koller ze Samary.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články