Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Ve finále Poháru ČMFS se střetnou Teplice s druholigovým Slováckem

Teplice/Uherské Hradiště - Nečekané složení bude mít finále Poháru ČMFS, ve kterém Teplice změří síly s druholigovým Slováckem. Severočeši v dnešní semifinálové odvetě vyřadili pražskou Spartu na pokutové kopy, Slovácko pak otočilo zápas se Slavií a po výhře v úvodním utkání 1:0 vyhrálo i v domácí odvetě 2:1. Pohárové finále mezi Teplicemi a Slováckem se hraje 27. května. Sparta dlouho hájila svůj jednobrankový náskok z prvního zápasu a sama nevyužila několik nadějných šancí. Jenže sedm minut před koncem udělali hosté chybu v obraně a bosenský útočník Mahmutovič poslal Teplice do vedení. V samém závěru mohl Spartě zařídit postup Matušovič, ale svůj lob přes brankáře poslal těsně vedle.

O postupu Teplic rozhodli bývalí sparťané

O postupujícím tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm se až do čtvrté série všichni střelci trefovali, ale pak sparťanskému náhradníkovi Piroskovi chytil střelu bývalý sparťan Grigar a další někdejší letenský fotbalista Klein v posledním pokusu potvrdil teplický postup. 

Také druhý z pražských favoritů selhal. Slavia sice na hřišti Slovácka tlačila a v 65. minutě i stáhla manko z úvodního duelu, když mířil přesně bývalý hráč Slovácka Ivana, jenže domácí se v závěrečné čtvrthodině vymanili z tlaku a rozhodli o svém postupu.

Vaniak šel do sprch a Slavie končí

Nejprve chybnou rozehrávku soupeře vystihl Ondřejka, který po sólu vyrovnal. Nervózní Slavia vyrobila vzápětí další hrubku na půlící čáře, Ondřejka se dostal opět do sóla a proti němu vyběhl daleko z trestného území Vaniak, který Ondřejkův lobovaný míč trefil rukou. 

Vaniak za to dostal červenou kartu a do branky musel z pole zaskočit obránce Grajciar. Ten kapituloval v 90. minutě, kdy jej šikovně obhodil Cleber.

Semifinálové odvety Poháru ČMFS:

FK Teplice - Sparta Praha 1:0 (0:0), pen. 5:4
Branka: 82. Mahmutovič. Penalty proměnili: Matula, Doležal, Mareš, Verbíř, Klein - Kucka, Kušnír, Berger, Kladrubský. Neproměnil: Piroska (Sparta). Rozhodčí: Adam - Ubias, Koval. ŽK: Stožický, Mahmutovič - Kušnír, Kadlec, Zeman. Diváci: 3943. První zápas 0:1, postupují Teplice.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 2:1 (0:0)
Branky: 84. Ondřejka, 90. Cleber - 65. Ivana. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Kovařík. ŽK: Hani, Němčický, Filipko, Cleber - Suchý, M. Černý, Fořt. ČK: 85. Vaniak (Slavia). Diváci: 8121 (vyprodáno). První zápas 1:0, postoupilo Slovácko.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články