Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chelsea uhrála v Barceloně remízu a má větší šanci na postup

Barcelona - Fotbalisté londýnské Chelsea v sestavě s brankářem Petrem Čechem nadějně rozehráli semifinálové dvojutkání Ligy mistrů s Barcelonou. Do Španělska přijeli s defenzivní taktikou a ta jim vynesla bezbrankovou remízu. Čech udržel čisté konto potřetí za sebou, před londýnskou odvetou 6. května jsou však šance obou týmů nadále otevřené. Domácí kouč Guardiola posadil jen na lavičku náhradníků kapitána Puyola, jehož místo ve stoperské dvojici zaujal Márquez. Hosté postrádali potrestaného Colea, na jeho místě nastoupil Bosingwa, který měl střežit největší hvězdu soupeře Messiho. Další informace najdete také na serveru fotbalzive.cz.

Chelsea hrála defenzivně, domácí lépe kombinovali

Už v druhé minutě příznivcům Chelsea zatrnulo. Čech podběhl centr, ale pomezní rozhodčí již předtím zvedl praporek nad hlavu, takže žádné nebezpečí nehrozilo. Na druhé straně šla Lampardova technická střela vedle. Ten, kdo ale na Nou Campu očekával ofenzivní smršť domácích jako proti Lyonu a Bayernu Mnichov, se dnes nedočkal. Chelsea zodpovědně bránila a dopředu se vydávala jen sporadicky. 

Domácí byli jednoznačně lepší v kombinaci, ale ta končila již před hranicí šestnáctky. První vážnější zákrok musel český reprezentační gólman předvést v 34. minutě při jedovaté střele Henryho, prokázal však výborný postřeh a odvrátil ji na roh. K prvnímu přečíslení se pak domácí dostali až v závěru poločasu, ale Henry prováhal pravý moment pro přihrávku a doslova se ukličkoval.


Na druhé straně se na hrotu pohyboval osamocený Drogba, do hry se ale prakticky nedostal. Směřovaly na něj sice nakopávané dlouhé míče, ale ty s jistotou odvraceli stopeři Márquez a Piqué. 

Anglický celek nicméně trpělivě čekal na svoji šanci. Ta se mu naskytla v 39. minutě, když se po hrubé chybě Marquéze dostal k míči Drogba. Jeho tvrdá střela ale mířila přímo na brankáře Valdése a útočník z Pobřeží slonoviny gólmana neobhodil ani napodruhé.


Druhý poločas začal Ballackovou hlavičkou po trestném kopu, ale německý reprezentant mířil nad. Poté opět zatlačila Barcelona soupeře před jeho šestnáctku, ale před nabíhajícím Danielem Alvesem včas zasáhl Čech. Po hodině hry pálil po signálu z rohu Messi sice pohotově, ale nad. 

Barcelona byla blízko gólu, Chelsea zachránil Čech

Aktivní byl hlavně pravý obránce Barcelony Daniel Alves, ale tvrdou ranou trefil jen Čecha, další trestný kop šel nad břevno branky Chelsea. Nejblíže gólu byli domácí v 70. minutě, když Eto'o unikl Terrymu i Alexovi a hosté mohli opět poděkovat Čechovi, že skvělým zákrokem udržel čisté konto, když míč stačil vykopnout nohou.


Barcelona nedokázala vyhrát již pátý zápas za sebou s anglickým soupeřem, navíc počtvrté za sebou nedala doma v semifinále Ligy mistrů branku. Naopak Chelsea přerušila svoji nepříznivou bilanci, když po šesti porážkách v semifinálových soubojích mimo britské ostrovy poprvé neprohrála. 

Nic na tom už nezměnila ani hlavička střídajícího Krkiče, který v prodloužení mířil v největší šanci Barcelony vedle, ani Hlebův průnik, který Čech zneškodnil včasným vyběhnutím.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články