Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Fotbalový trenér Hiddink potvrdil, že jedná s Chelsea

Londýn - Brankáře Petra Čecha by mohl v Chelsea vést místo odvolaného Luize Felipeho Scolariho Nizozemec Guus Hiddink. Dvaašedesátiletý kouč, který má do roku 2010 smlouvu s ruskou fotbalovou reprezentací, agentuře Reuters řekl, že s londýnským klubem jedná o kontraktu. K angažmá v Londýně už dostal svolení od ruského svazu.

Hiddink uvedl, že Chelsea chce, aby vedl tým do konce sezony. "Musím říct, že tohle je výjimečná situace. Kdyby to byl jakýkoliv jiný klub, řekl bych okamžitě ne," prohlásil Nizozemec. "Ale Chelsea je něco jiného, protože mám dobrý vztah s jejím majitelem Romanem Abramovičem. Takže když bude v mých silách mu pomoci, rád to udělám," dodal.

Od ruské reprezentace odcházet nehodlám, tvrdí Hiddink

Nizozemský kouč je momentálně s ruským výběrem na tréninkovém kempu v Turecku. Právě prostřednictvím "sborné" se seznámil s Abramovičem, protože ruský miliardář přispívá trenérovi na plat a dokonce prohlásil, že pokud by měl svaz kvůli ekonomické krizi finanční potíže, bude respektovaného kouče platit ze svého úplně. 

Hiddink dále uvedl, že sice začal jednat s Chelsea, ale odchod od ruského týmu prý nepřipadá v úvahu. "To je mimo diskuzi. Nehodlám odejít od nedokončené práce," řekl. "Problém v tom nevidím. Už když jsem vedl Austrálii, tak jsem současně trénoval v PSV Eindhoven, takže vím, co to obnáší," prohlásil. "Když bude hrát Rusko, tak se přece nebude hrát liga," dodal.

Rozhodnutí padne v nejbližších dnech

Podle trenéra, který v létě dovedl Rusko do semifinále mistrovství Evropy, dokázal tak počtvrté za sebou na velkém turnaji postoupit do vyřazovací fáze a navíc pokaždé s jiným týmem, by mělo padnout rozhodnutí v nejbližších dnech. "Volali mi z Chelsea a bavili jsme se o tom. Nedohodli jsme se, ale situace se může změnit každou hodinou, každým dnem," řekl. "Chci se sejít s šéfem ruského svazu Mutkem a pobavíme se o tom," dodal Hiddink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články