Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Aršavin po dlouhých tahanicích přestoupil do Arsenalu

Londýn - Ruský fotbalista Andrej Aršavin po vleklých tahanicích v poslední den přestupního období posílil Arsenal. Podle mluvčího Zenitu Petrohrad podepsal sedmadvacetiletý záložník s londýnským klubem smlouvu na tři a půl roku. Finanční podrobnosti transferu by měly být zveřejněny v úterý.

Aršavinův přestup provázely velké zmatky. Přestože ruský reprezentant v Londýně absolvoval lékařskou prohlídku a vše nasvědčovalo potvrzení jeho přestupu do Arsenalu, mluvčí Zenitu Alexej Petrov informoval o tom, že z transferu sešlo.

Kluby se prý nedokázaly dohodnout na přestupové částce a ani na finanční kompenzaci, kterou měl Petrohrad dostat za to, že Aršavin s ním předčasně ukončí čtyřletou smlouvu. "Ano, můžu potvrdit, že z přestupu definitivně sešlo," řekl Petrov. Arsenal za Aršavina údajně nabízel 15 milionů liber, zatímco Zenit požadoval o deset víc.


Vzápětí však informace popřel šéf petrohradského vítěze Poháru UEFA Maxim Mitrofanov. "Oba kluby chtějí přestup dokončit a jednání stále probíhají," citovala Mitrofanova agentura Reuters. Server Sky Sports krátce poté přinesl vyjádření trenéra Arsenalu Arséna Wengera, podle nějž chystá londýnský klub o Aršavinovi "pozitivní zprávy". Kouč však později uvedl, že transfer bude dotažen až v úterý.

Po Aršavinovi toužil i Tottenham

Ruský záložník se mohl stěhovat do Anglie již v létě, kdy o něj usiloval Tottenham. Londýnský rival Arsenalu však nedokázal uspokojit finanční požadavky Petrohradu.

Aršavin by měl Arsenalu pomoci vyřešit velkou marodku záložníků. Minimálně do března je mimo hru český reprezentant Tomáš Rosický, kterého již rok trápí podkolení šlacha. Ještě měsíc nebude kvůli zranění kolena hrát Cesc Fábregas a Theo Walcott, který si léčí vykloubené rameno.

Andrej Aršavin
zdroj: Wikipedia
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články